Langtidstest: Renault Scenic E-Tech – Introduktion
En af årets mest interessante elbiler er Renault Scenic E-Tech. Nu har vi fået den til test i nogle måneder for at finde ud af, om den er et godt køb.
Af: Ebbe Sommerlund / d. 15. marts 2021
Privatleasing er typisk det man kalder operationel leasing. Det vil sige, at du ikke løber nogen risiko for om bilens restværdi. Bilen kommer kun til at koste mere end aftalen, hvis du kører længere, laver skader eller misligholder bilen.
Privatleasing giver sikkerhed økonomisk, da du kender dine omkostninger. Selv ved ændret kørselsbehov er det nemt, at tilpasse kontrakten undervejs. Ofte kommer leasingtilbud også med en attraktiv forsikring, siger Jan Lang, der er markedsanalytiker på Bilbasen.
Mens privatleasing er forudsigelig, så er den sjældent billigere end at eje bilen selv. Nogle gange kan du finde gode leasingtilbud, der kan konkurrere med bilejerskab. Fordelen ved leasing er, at du er immun over for ændringer i markedet for eksempel, når afgiften sættes ned eller hvis bestemte biltyper pludselig mister værdi – her er det leasingselskabet, der står med risikoen
Forsikring af leasingbilen er lidt anderledes end ved en bil du ejer. Vigtigst er det at forsikringen også dækker din førstegangsydelse, hvis bilen totalskades. Gør den ikke det kan du risikere at førstegangsydelsen er væk selvom du kun har ejet bilen i få dage. Nogle leasingselskaber sælger forsikring med i pakken – her er der taget højde for førstegangsydelsen.
Nogle forsikringer indeholder en tilbageleverings-forsikring, som gør at du ikke kan betale mere end 5.000 kr. for skader på bilen, når du leverer den tilbage.
Når du leaser din bil betaler du selv den grønne afgift på bilen.
Du kan altid aflevere din leasingbil efter 12 måneder. Førstegangsydelsen er tabt, men bortset fra det er der ikke ekstra omkostninger forbundet med at droppe leasingbilen tidligere end den oprindelige aftale. I virkeligheden bør du gå efter så lang en kontrakt som muligt med den laveste førstegangsydelse. På den måde har du de bedste muligheder.
Privatleasing er relativt nemt at gennemskue, da du på forhånd kender prisen for for eksempel 36 måneder. Økonomien består af følgende elementer:
Førstegangsydelsen varierer fra 0 til over 25.000 kr. Den skal betales, inden du får bilen og du får den ikke tilbage.
Den månedlige ydelse er det beløb, du skal betale hver måned.
Depositum kan for eksempel være to måneders leje. Det får du tilbage, når du afleverer bilen i ordentlig stand
LÆS OGSÅ: Ny konge i klassen: Her er de mest populære leasingbiler
Du kan sagtens få ekstraudstyr på din leasingbil. Ofte er merprisen for udstyret fordelt på leasingperioden. Det vil sige, at et anhængertræk til for eksempel 7.200 kr. vil gøre din leasingbil 200 kr. dyrere om måneden. Du har altså kortere tid til at fordele udgifterne over.
Som udgangspunkt skal du selv sørge for vinterdæk, men alt kan selvfølgelig fås hos leasingselskabet.
Biler under privatleasing serviceres af leasingselskabet. Som regel er det på det lokale mærkeværksted og leasingselskabet betaler omkostningerne. Du skal dog selv huske at bestille tid.
Det er forskelligt, hvad leasingselskaberne tager for overkørte kilometer. Det koster dog altid noget. Ved nogle selskaber kan det betale sig at få kilometertallet justeret undervejs, men det hos andre er billigere bare at afregne til slut.
Mange leasingselskaber giver lidt penge tilbage, hvis du har kørt mindre. Dette beløb er mindre end det tilsvarende for overkørte kilometer.
Når du afleverer bilen skal den vurderes. Leasingselskaberne accepterer almindeligt slid, mens større stenslag og buler skal udbedres. Det kan være en fordel at få udbedret skader, som du ved er for store. Så har du mulighed for at indhente forskellige tilbud.
Det er en skrøne, at det er dyrt at aflevere leasingbiler. De fleste slipper billigt eller gratis.
Det er svært at svare entydigt på. Men her er lidt guidelines:
En af årets mest interessante elbiler er Renault Scenic E-Tech. Nu har vi fået den til test i nogle måneder for at finde ud af, om den er et godt køb.
Hyundai Ioniq 9 er både stor i størrelsen og stor på rækkevidde. Den nye syvsæders elbil fra Hyundai er over fem meter lang og har en rækkevidde op til 620 kilometer.
En god gammeldags shitstorm har ramt det britiske bilmærke Jaguar, der i en moderne og nærmest woke genfødsel af brandet har fået det forenede internet på nakken.
BMW har brug for en ny iX3 her og nu, men produktionen af den nye elektriske SUV starter først i slutningen af 2025 på fabrikken i Ungarn – og den eksisterende iX3 udgår nu af produktion i Kina.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2024 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.