Kategorier
Nyheder

Kom på Renault-museum uden at forlade stuen

Renault Originals er en ny mulighed for at tage et historisk tilbageblik hos franskmændene. Til at starte med præsenteres 21 modeller på forskellige måder på det virtuelle museum – i 2022 udvides til 80 modeller.

Af: Morten Bek / d. 15. december 2021

Det er gratis, og du kan komme på besøg uden at skifte ud af nattøjet. Oplevelsen foregår lige der, hvor du synes, den skal foregå. I lænestolen, under dynen eller i bilen. Renaults nye museum er er online og helt virtuelt, og der kræves hverken billet eller en rejse til Paris.

Renault Originals er ikke det første museum, som går online. Muligheden for at se historiske biler og lære den tilhørende historie er dog helt perfekt i denne corona-tid, hvor det er vigtigt at holde afstand.

LÆS OGSÅ | TEST: Ny Renault Megane E-Tech er en af landets billigste PHEV’er, men konkurrenterne er mere moderne

På hjemmesiden theoriginals.renault.com byder franskmændene indenfor til små videoer med historiske modeller, studiefotos, anekdoter og fakta. Der er ingen videoer med dårlig lyssætning og rystelser.

Folkene bag Renault Originals har brugt en særlig 3D-scanning-teknologi. Hver enkelt bil er “fotograferet” i et fotostudie i selv de mindste detaljer for efterfølgende at blive samlet til en samlet til en virtuel præsentation.

80 modeller inden udgangen af 2023

Det virtuelle museum er netop åbnet, og til at starte med har Renault Originals 21 historiske modeller, man kan dykke ned i. I løbet af december og januar udvider museet, så 50 bilmodeller kan findes på siden.

Renault stopper ikke ved 50 biler. I slutningen af 2023 når siden op på 80 bilmodeller.

Nogle af de helt store (ikke i størrelse, for der er de små) Renault-modeller kan allerede opleves online. Biler som mange danskere har kørt i, fx Renault 5 TL, Renault 4 og de første generationer af Espace og Twingo, findes på siden. Også en entusiastbilmodel som Clio Williams fra 1994 pryder det nye virtuelle museum.

LÆS OGSÅ | Første tur: Arkana er lige det, Renault har brug for

Renault Originals findes på seks sprog. Fransk, engelsk, tysk, spansk, italiensk og portugisisk. Flere sprog kommer til, men om dansk er et af dem, melder historien ikke noget om.

Sammen med det nye online-museum har Renault åbnet en ny online-butik, hvor man kan slå sig løs og bruge hele sin opsparing på merchandise. Modelbiler, tøj, notesbøger, muleposer, nøglevedhæng og omkring 400 andre ting kan købes i Renault Originals Store.

Den findes på theoriginals-store.renault.com eller via Renault Originals-museets hjemmeside.

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.