november 15, 2023

Renault Twingo bliver en retro-elbil til under 150.000 kr.

I 2025 kommer en helt ny elektrisk Renault Twingo, der designmæssigt læner sig op af den første generation. Men den bliver topmoderne med lavt forbrug – og forhåbentlig lav pris.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Den må hellere komme i dag end i morgen. En charmerende, finurlig og fin lille elbil med forbrug omkring 10 kWh/100 kilometer til under 150.000 kr. Men for den nye Twingos vedkommende kommer der til at gå cirka to år, plus/minus, til Renault sætter konceptbilen på de computergenererede billeder i produktion. Hvis designet bliver nogenlunde som billederne viser, er den nye Twingo værd at vente på.

Renault-gruppens øverste chef, Luca de Meo, har fremlagt planerne for den prisbillige elbil på et pressemøde for Ampere, som er Renault-gruppens nye brand for udvikling af elektriske biler.

Kortere udviklingstid på nye biler er et grundprincip for Ampere, og at den nye Twingo skal gå fra koncept på en skærm til produktion på omkring to år, er vigtigt for både omkostninger og europæiske bilkøberes mulighed for at købe prisbillige elbiler.

Tilbage til rødderne fra 1993

Renault går retro-vejen med flere af sine kommende elektriske modeller. Renault 4 og Renault 5, som er under udvikling med premiere på 4’eren i starten af 2024, bliver stærkt inspireret af de ikoniske modeller fra Renaults fortid. Twingo er ikke i Renaults fortid, men i mærkets nutid, for den produceres stadig i sin tredje generation, men kun den første generation fra 1993 kan virkelig betegnes som noget særligt – og som en succes.

Den nye Twingo er mere end mildt inspireret af originalen fra 1990’erne, der charmerede sig ind med nuttet MPV-design i mikroformat, stort soltag og en farverig, simpel kabine. Originalens runde forlygter med flad bund, de halvmåneformede dørhåndtag og MPV-udtrykket lever videre på den nye Twingo. De tre sorte firkanter ved forruden, som på konceptbilen bruges til at fortælle om ladestanden i procent, er aflæggere af de tre små luftindtag, som første generation Twingo var udstyret med.

Det nye selskab Ampere skal producere den nye Twingo i Europa, og selskabet er også ansvarligt for at producere den nye Scenic, Renault 4, Renault 5, afløseren til Nissan Micra og kommer elbiler fra bl.a. Mitsubishi.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Brugte Renault Twingo til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS