februar 28, 2024

Så er der træk på alle fire i Jeep Avenger

Jeep Avenger bliver endelig udstyret med firehjulstræk i 4xe-versionen. Men med firehjulstræk er den lille Jeep ikke længere elektrisk – den har nemlig benzinmotor.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Jeep Avenger. Den første elektriske Jeep. Den mindste Jeep – designet i Europa til europæerne. Men danskerne har givet den lille Jeep en kold skulder. Siden Avenger i sommeren sidste år er der indregistreret 87 styk. Det er alarmerende få udgaver af en bil, som har fået stor opmærksomhed.

Det kan være pladsmangel i kabinen. Det kan være priser, der ved introduktionen var fine, men som i dag virker alt for høje. Og det kan være forklaringen, at firehjulstræk slet ikke fås, selv om det er uløseligt forbundet med navnet Jeep.

Vi vidste, at Jeep med tiden ville løse problemet med det manglende firehjulstræk. Det sker, men det sker først ved udgangen af 2024, hvor ordrebogen for den nye Avenger 4xe åbner. Den kan til gengæld være værd at vente på.

Ud med elmotoren – ind med benzinmotoren (og to små elmotorer)

Jeep har sluppet nyheden om Avenger 4xe med et enkelt billede, der vel egentlig lige så meget er en tegning. Når der er så længe til, er der ingen produktionsklar model at vise, men lad være med at dømme Avenger 4xe for meget på det, tegningen viser; i bilindustrien er tegninger af kommende modeller altid lig med mere eller mindre overdrivelse.

Vi ved heldigvis allerede nu, hvad der gemmer sig i den første firehjulstrukne Avenger. Og nej, det er ingen elmotor, der primært driver denne Avenger fremad. Som benzinudgaver, der eksisterer i bl.a. Tyskland og England, har Avenger 4xe en benzinmotor. I 4xe yder den 136 hk, og den kommer med en 6-trins dobbeltkoblingsgearkasse.

Havde man håbet på en fuldelektrisk Avenger med firehjulstræk, er Avenger 4xe en skuffelse. Havde man håbet på benzin, ser den rigtig spændende ud, for den har nemlig også to små elmotorer med hver 29 hestekræfter, som selvstændigt kan drive Avenger. Benzinmotoren kan agere som generator for batteriet, så elmotorerne altid står klar – og firehjulstrækket dermed også altid står til rådighed.

Del artikel:

Brugte biler fra Jeep til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS