marts 1, 2023

Sådan bliver faceliftet VW ID.3

Du kan allerede nu bestille den nye version af VW ID.3, men hvad indebærer det nyeste facelift af ID.3 egentligt?

TEKST: Zacharias Lund FOTO: PR

Vi kunne i december berette om et snarligt facelift af ID.3, og nu er der endelig nyheder om den elektriske Volkswagen.

Faceliftet er mest af alt et redesign af eksteriør, bedre kvalitet i interiøret og en opdateret brugerflade. ID.3 nyder altså kun godt af at have fået en opdatering. Opdateringen gør den attraktiv i feltet af elbiler i Golf-størrelse, hvor biler som Cupra Born, MG4, Kia Niro EV og Renault Megane E-Tech også er at finde.

I feltet af disse elbiler ligger ID.3 solidt i midten, hvad angår startpris. Billigst fås MG4 til 249.999 kr. og dyrest er Megane E-Tech til 349.990 kr., hvor ID.3 med sin startpris på 329.990 kr. placerer sig mellem disse to og til godt 10.000 kr. mere end Cupra-pendanten Born.

LÆS OGSÅ | VW ID.3-facelift klar til forårspremiere

Teknisk har ID.3 ikke fået nogle nye opdateringer, og man kan fortsat kun få ID.3 som Pro med batteri på 58 kWh og Pro S med batteri på 77 kWh, hvoraf den sidstnævnte kan lades op med hele 170 kW ved en lynlader.

Opdateret eksteriør

Faceliftet indebærer blandt andet et helt nyt frontdesign. Det nye design byder på en ny forkofanger, der har fået to luftkanaler i siderne, som giver bilen lavere vindmodstand. Derudover har kølerhjelmen fået et skarpere design og kun en farve, hvor den tidligere havde detaljer i sort.

Bagpå er der ikke sket det store, udover at baglygten nu strækker sig ind over bagklappen. Før var det blot et reflekspanel, der forlængede baglygternes form.

Derudover har man fra Volkswagens side valgt at fjerne variant-betegnelsen, der tidligere har været lige ved forhjulet.

Bedre kvalitet i kabinen

Det er klart at mærke, at Volkswagen har prioriteret kvaliteten i kabinen. Det nye facelift kommer med en betydelig bedre kabine, hvor materialekvaliteten er høj og hårde plastikelementer er fravalgt i større stil. Det gør bestemt ID.3 godt, at have fået løftet kvaliteten i kabinen, der ikke har så meget pianolak som tidligere.

LÆS OGSÅ | 2023-udgaven af VW ID.3 fra 329.995 kr.

Det er blandt andet i dørpanelerne og sæderne, man tydeligt kan se og mærke, at kvaliteten af materialerne er ændret betydeligt – og i en god retning.

ID.3 facelift kommer som standard med en 12″ infotainmentskærm, hvori den seneste 3.5-software er implementeret. Ligesom tidligere er funktioner som travel assist og park assist fortsat tilgængelige, men et opdateret AR-head-up-display kan nu fås i udstyrsvarianterne Style og Tour.

Rækkevidde og priser

ID.3 fås som nævnt med et 58 kWh batteri og et 77 kWh batteri. Med 58 kWh får man en rækkevidde mellem 417 og 424 kilometer alt efter hvilket udstyrsniveau, man har valgt. Det store 77 kWh batteri giver en rækkevidde på godt 120 kilometer mere end det lille batteri og topper ved 546 kilometer.

LÆS OGSÅ | Her er Volkswagens bud på en elektrisk stationcar

Den faceliftede ID.3 kommer i fire udstyrsvarianter og med de to nævnte batteristørrelser. Prismæssigt starter udstyrsvarianten Life ved 329.995 kr. og inkluderer blandt andet adaptiv fartpilot, Apple CarPlay/Android Auto og navigationssystem. Vælger man denne udstyrspakke, får man en rækkevidde på 426 kilometer.

Næste udstyrsniveau hedder Business og starter ved 349.995 kr. Udstyrsvarianten Business kommer med blandt andet Park Assist Plus, bakkamera, IQ.Light Matrix LED-forlygter og nøglefri betjening. For 20.000 kr. ekstra får man altså en del mere udstyr.

Style er toppen af udstyrsniveauerne, hvis man ønsker det lille batteri. Udstyrslisten tæller blandt andet panoramaglastag, adaptiv undervogn, ergonomisk el-justerbare sæder og et stort head-up-display. Vælger man denne udstyrsvariant, skal man betale 379.995 kr.

Til sidst er der topudstyrsvarianten Tour, der inkluderer Travel Assist, vognbaneskifte-assistent og 360 graders kamera, men også kommer med det store 77 kWh batteri og en rækkevidde på 546 kilometer. Tour-varianten starter ved 419.995 kr.

Levering i 2023

Går man direkte ind på Volkswagens hjemmeside og bygger sin egen ID.3, er det nu den faceliftede udgave, man bestiller. Produktionen begynder i maj/juni, og bilerne forventes at blive leveret fra omkring efteråret.

LÆS OGSÅ | VW ID.7 klar til livet som elektrisk topmodel

Fra start er det de pre-konfigurerede fire udstyrsvarianter, der er tilgængelige, men på et senere tidspunkt bliver det muligt at konfigurere bilen ud fra egne ønsker og tilvælge det ekstraudstyr, man ønsker.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS