januar 4, 2023

VW ID.7 klar til livet som elektrisk topmodel

Under farverig og interaktiv kamuflage gemmer VW sin elektriske topmodel ID.7. Den gemmer på rækkevidde op til 700 km – og den pakkes ud i foråret.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Volkswagen står i kø bag Audi, når det kommer til nye modeller, og før VW kan sige Golf eller Touareg, skal Audi sige A3 og Q7. Men som selv de mest regelbundne blandt os en sjælden gang finder ud af, er regler til for at bryde.

VW fik med ID.3 lov at være først med en elbil på en helt ny platform, MEB, og senere i 2023 bryder VW igen reglerne. Med den nye ID.7 lancerer VW en stor elektrisk sedan i klasse med Audi A6, inden Audi har en elbil i samme klasse.

LÆS OGSÅ | ID.7 – den første elektriske sedan fra VW

Som vi kunne fortælle i juni, bliver Volkswagens elektriske sedan en bil på omkring 5 meter i længden. En ny topmodel hos VW. Men hvad vi ikke kunne fortælle i juni, var det endelige navn på modellen.

Den psykedeliske kamuflage består af 40 lag, hvoraf nogle kan lyse op og andre kan isolere. Det gør det svært at se, hvordan ID.7 ser ud, men den endelige model har premiere i foråret

Navnet er ID.7. Og rækkevidden rammer 700 km

Bilproducenterne elsker at fodre os, motorjournalisterne, med nogle enkelte brikker, før de på et tidspunkt giver os hele kassen med brikker til puslespillet. Med de første brikker fra juni, hvor tyskerne viste konceptbilen ID. Aero, stod det klart, at VW har en luksussedan klar til kunderne i Europa, Kina og USA, bare for at nævne nogle af de mange markeder.

LÆS OGSÅ | MEB-platformen fra VW på vej mod 700 kilometer

Nu har vi fået et par nye brikker, som giver et bedre indtryk af den elektriske topmodel fra VW. Navnet på bilen er nu officielt, og ikke overraskende er det ID.7.

ID.7 bliver den nye topmodel hos Volkswagen. Med en rækkevidde på op til cirka 700 kilometer er den elbilen i VW-koncernen med den hidtil bedste rækkevidde

En anden ny brik er målet for akselafstanden. ID.7 får en markant længere akselafstand end ID.4: 297 cm mod 277 cm i ID.4. Vi er ikke i tvivl om, at der bliver god plads til at strække benene på bagsædet i ID.7. Det er vigtigt især for kinesiske kunder, men vi europæere tager gerne god plads med i købet.

LÆS OGSÅ | VW ID.3-facelift klar til forårspremiere

Volkswagen lover en rækkevidde på op til cirka 700 kilometer på en opladning, og det er muligt, at en del af forklaringen på den markant øgede rækkevidde i forhold til ID.4 og ID.5 (op til 532 kilometer) skyldes meget lavere vindmodstand og facetter som luftindtag, der leder luften gennem “gardiner” i fronten ned langs siden af bilen.

Andre muligheder er et skifte til den opdaterede platform MEB+ – eller ganske enkelt mulighed for en større batteripakke.

Bastant og kort bagende – i stil med Mercedes EQE. ID.7 bliver en bil i netop den klasse

Kamuflage med indbygget lys

Først når vi kommer ind i foråret (VW oplyser blot 2. kvartal 2023), afslører VW det endelige design på ID.7. Man kan stirre længe på de nye billeder med ID.7 i vild kamuflage, men det er svært at fokusere og finde bilens form. Hvad VW ikke kan skjule er, at ID.7 er en sedan med en bastant, kort bagende – i stil med Mercedes EQE.

LÆS OGSÅ | 2023-udgaven af VW ID.3 fra 329.995 kr.

Bilen er dækket af 40 lag af forskellige materialer, og de forvrænger ikke bare designet, men har også andre funktioner. Nogle af lagene kan lede strøm eller fungere som isolerende lag, og 22 af lagene under øverste lag kan lyse op.

Interiøret er sidste vigtige brik, vi får fra VW i denne ombæring. Billederne af det indre i ID.7 kommer helt uden kamuflage, og her er det bilens endelige interiørdesign, vi ser på.

Der er lys i det lille panel foran infotainmentsystemet

Der er nogle rigtig gode nyheder. Den meget udskældte betjening af klimaanlægget rykker ud på faste pladser i bunden af den store touchscreen – en skærm på 15″. VW har også lyttet til kritikken af touch-panelet foran skærmen: I ID-modeller før ID.7 er panelet helt uden lys, så man i mørket aldrig ved, om man skruer ned for varmen eller op for lyden på radioen. I ID.7 er panelet med indbygget lys.

ID.7 får som standard et stort head-up-display med AR (Augmented Reality), som lægger et billede af navigationsanvisninger ud på vejen “foran bilen”. Den får desværre også nogle frustrerende elementer fra de ældre ID-modeller: Touch-knapper i rattet, touch-panel til blandt andet forlygtebetjening og varme i bagruden og kun to knapper i førersiden til fire el-ruder.

LÆS OGSÅ | VW ID. Buzz er Årets Bil i Danmark 2023

Når man fra førerpladsen vil rulle bagruderne ned, skal man først forsøge at ramme det sted, hvor der står “REAR”.

ID.7 kommer til gengæld med et klimaanlæg, som automatisk starter opvarmning eller nedkøling af kabinen, når man nærmer sig bilen. Sedanen har også “Smart Air Vents” – luftdyser som bevæger sig dynamisk og automatisk for at give optimal luftfordeling. Det lyder som noget fra en Audi A8, men det er altså noget, VW nu tilbyder.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS