september 19, 2023

Salget af brugte elbiler slår rekord

En flot milepæl er nået i august, hvor salget af brugte elbiler igen slår rekord. Årsagen er simpel og lige til.

AF: Zacharias Lund

Salget af de elektriske biler vil ingen ende tage, og med de konstante prisfald er det ikke overraskende, at salget endnu engang når nye højder.

Tilbage i juli måned blev der solgt over 4.000 brugte elbiler, men i august blev der igen sat salgsrekord. Salget af de brugte elbiler rundede 5.000 i august. Helt præcist blev der solgt 5.392 stk. på tværs af landet.

Det skyldes selvfølgelig de lave priser, som vi ser på brugtbilmarkedet lige nu. De sidste mange måneder er priserne bare faldet og faldet. Men hvor billig er de brugte elbiler egentlig? Og fortsætter prisen nedad? Det kan du læse om her.

Populære elbiler trækker læsset

Det giver god mening, at det er de populære elbiler, der sælges flest af. Det gælder særligt fem modeller, som står for en stor del af salget.

Det kommer nok ikke bag på nogen, at Teslas to populære Model Y og Model 3 har domineret salget, hvor sidstnævnte var den mest solgte i august måned. Det er dog en tysk, elektrisk SUV, i form af Volkswagen ID.4, der stjal andenpladsen. Faktisk udgør ID.4 og Model 3 godt 10% af det samlede elbilsalg i august måned.

Ser man længere nede på listen byder Skoda Enyaq, Volkswagen ID.3 og ID.5 sig også godt til

De 10 mest solgte elbiler i august kan du se på listen her:

  1. Tesla Model 3: 358 solgte
  2. Volkswagen ID.4: 285 solgte
  3. Tesla Model Y: 175 solgte
  4. Skoda Enyaq: 173 solgte
  5. Volkswagen ID.5: 136 solgte
  6. Volkswagen ID.3: 130 solgte
  7. Audi Q4 E-tron: 110 solgte
  8. Polestar 2: 74 solgte
  9. Cupra Born: 64 solgte
  10. Hyundai Kona: 60 solgte

Kan priserne blive lavere?

Det er i udgangspunktet svært at sige, hvorvidt de brugte elbiler yderligere bliver sat ned i pris. Som det ser ud nu, har de aldrig været billigere og forhandlerne omsætter bilerne hurtigere end nogensinde. Det sker på baggrund af en høj efterspørgsel fra forbrugerne.

Bilbasens prisindeks for brugte elbiler (Q4 2021=100) nede i 78,1, hvilket er det laveste prisniveau nogensinde for de brugte elbiler. Det er forventningen, at salget af brugte elbiler vil fortsætte det høje niveau i de kommende måneder, og at det samlede salg for første gang runder 45.000 enheder i 2023.

Optimistiske forhandlere

Med en høj efterspørgsel er det vigtigt, at udbuddet af biler er tilsvarende højt. Lige nu går det hurtigt på brugtvognsmarkedet og en klar optimisme er til stede. Forhandlerne kan skaffe biler til fornuftige priser, hvilket også afspejles i, at forbrugerne efterfølgende kan erhverve sig biler til gode priser.

I sidste uge steg udbuddet af brugte biler med 800, så der overordnet er 60.500 biler til salg på Bilbasen. Stigningen skal ikke ses som et tegn på, at salget er på vej ned i tempo, tværtimod. Det skal ses som en optimisme hos forhandlerne.

Det ligner umiddelbart ikke, at salget af de brugte biler er ved at tabe pusten og fortsætter salget i samme tempo, rundes endnu en milepæl inden året er omme.


Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS