august 30, 2023

Priserne falder fortsat på populære brugte elbiler

Når man ikke troede det kunne blive billigere, fortsætter de brugte biler med at falde i pris.

AF: Zacharias Lund

Det har efterhånden stået på i over et år, og bedst som man tror, NU må de have nået bunden, fortsætter priserne med at falde.

Forbrugerne kan glæde sig over, at særligt elbilerne fortsat bliver billigere og billigere. Hvor det tidligere var især Tesla, der blev sat ned i pris, står Volkswagens populære brugte elbiler for en stor del af prisnedsættelserne.

I sidste uge blev godt 10 procent af de udbudte brugte elbiler sat ned i pris. Heriblandt en stor andel af Volkswagens elbiler. Det kan du læse mere om i denne artikel.

Prisfest hos VW

Stod man for et år siden og skulle erhverve sig en brugt Volkswagen elbil, skulle man i gennemsnit betale 387.000 kr. Her et år senere er gennemsnitsprisen nu helt nede på 326.000 kr., der altså er et fald på 61.000 kr.

Ser man på Volkswagens mest populære modeller ID.3 og ID.4, er førstnævnte i gennemsnit faldet med 71.000 kr. i løbet af det seneste år. Det største prisfald er dog på ID.4, der i løbet af det seneste år er faldet med 91.000 kr. og gennemsnitsprisen ligger nu på 366.000 kr.

Den store og nye ID.Buzz har det sidste halve år også oplevet et prisfald på 58.000 kr., så gennemsnitsprisen nu er nede på 554.000 kr.

I sidste uge udgjorde VW’s brugte elbiler en stor andel af de samlede elbiler, der blev sat ned i pris. Hele 173 af de udbudte elbiler fra VW blev sat ned.

Lige nu er der godt 1.500 elbiler fra VW til salg på Bilbasen.

Prissegmenter

Der blev i sidste uge sat 660 elbiler ned i pris. En stor del af prisnedsættelserne er i to specifikke prissegmenter.

Ser man nærmere på prissegmenterne er det fortsat i prisklassen 400.000-499.999 kr., at flest elbiler bliver sat ned i pris. Der blev i alt sat 163 biler ned i dette prissegment i sidste uge.

I dette segment finder man biler som Kia EV6, Volkswagen ID.4, Skoda Enyaq, Hyundai Ioniq 5 og Ford Mustang Mach-e.

Tæt efter følger prissegmentet 500.000-599.999 kr. hvor der i sidste uge blev sat 142 elbiler ned i pris. I denne prisklasse finder man Volkswagen ID.Buzz, Audi E-tron, BMW iX3 og Mercedes EQC.


9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Brugte Volkswagen ID.4 til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS