maj 16, 2024

Salget af kinesiske elbiler brager frem i Danmark

En langsom start er forvandlet til et bragende salg for de kinesiske bilmærker, der viser tænder i årets første kvartal.

TEKST Simon Hallenslev FOTO Bilbasen/PR

Aiways’ eneste aktuelle model, U5, er solgt i blot 29 eksemplarer i årets første kvartal, mens Nio, der har lukket for størstedelen af den danske forretning, har sendt i alt to biler på gaden i samme periode. Alligevel viser det sig, at Aiways og Nio ikke er kanariefugle i den kinesiske kulmine.

Tager man dem over en bred kam, viser de kinesiske bilmærker nemlig sunde takter. Sammenlignet med første kvartal sidste år, så har de nytilkomne mærker løftet salget med over 200 procent i 2024.

Nogle mærker rykker – andre gør slet ikke

I første kvartal af 2023 havde de kinesiske bilmærker et beskedent salg på dansk grund. Der blev solgt 429 biler fordelt på i alt syv nye bilmærker, hvor Polestar 2 stod for over halvdelen. Siden er der kun kommet flere bilmærker til, som tager heftigt fra i statistikken, mens de lidt mere etablerede mærker også har fået flere modeller på programmet.

Derfor er der solgt 1.361 kinesiske biler i Danmark i første kvartal af 2024. Særligt nytilkomne XPeng gør stort væsen af sig med den store SUV G9, som der er solgt 321 eksemplarer af. 

Stærkt derefter følger BYD med den prisbillige Dolphin, der er solgt i 310 eksemplarer. Polestar 2 forvises hermed til tredjepladsen med 203 solgte eksemplarer, hvilket er et lavere niveau end 2023. BYD er også pænt repræsenteret med Seal, der er solgt i 152 eksemplarer, mens Maxus hiver sig op på 117 eksemplarer med SUV’en Euniq6.

Det er disse fire kinesiske bilmærker, der løber med den største bid af kagen. De resterende mærker slås om resterne, hvilket dog kan ændre sig, da priskrigen lever i bedste velgående. Alene i denne uge kunne Voyah præsentere en drastisk prisnedsættelse på 200.000 kr. af modellen Free, som nu forhandles fra skarpe 399.990 kr.

Attraktive tilbud gør forskellen

Spørger man Bilbasens markedsanalytiker, er det ikke så underligt, at de kinesiske bilmærker begynder at slå igennem. De byder nemlig i højere grad ind på den verserende priskrig blandt elbiler med knaldtilbud, der får de prisbevidste danske bilkøbere til at spærre øjnene op.

Historien for størstedelen af de toneangivende kinesiske mærker bunder i attraktive tilbud og her særligt på privatleasing. Både Polestar og BYD har gjort indtog på markedet med privatleasing tilbud til skarpe priser, og jeg tror også, at det vil være tilfældet for fremtiden.”. Der er dog ét af de kinesiske mærker, der stikker ud fra mængden, påpeger han:

Med XPeng er historien en anden, da de har sat flere biler på vejene end Polestar og BYD gennem en større andel privatsalg. Modellen XPeng G9 har nærmest haft markedet for sig selv som stor elektrisk luksus-SUV – og så endda til en pæn pris” siger Jan Lang og afslutter:

Der er skarp konkurrence på vej til G9, og alligevel tror jeg, at successen fortsætter for XPeng, der er lige på trapperne med G6, som virker virkelig attraktiv.”.

Hvad siger XPeng?

Mathias Brandt, pressechef hos XPeng Danmark, håber, at Jan Lang får ret og sætter et par ord på det flotte salg:

Det kan kun lade sig gøre med et produkt, som danskerne forstår. Hvis konceptet og bilen ikke er, som folk vil have det, så bliver der ikke solgt biler.” Siger han og fortsætter:

“XPeng G9 har en lang rækkevidde og en meget høj opladningskapacitet, der er bevist i tests fra den virkelige verden, og det tror jeg, validerer XPeng som bilmærke helt generelt. Og så er prisen selvfølgelig heller ikke uvæsentlig, selvom G9 koster omkring en halv million, får man relativt meget bil for pengene”.

I den forbindelse har XPeng også store forventninger til lillesøster G6: “Vi har store forventninger til XPeng G6, der er blevet meget positivt taget imod, selvom den ikke er på vejene endnu.

XPeng G6 forventes at blive en storkonkurrent Tesla Model Y med en startpris på 340.000 kr. Den lander i Danmark til sommer, og du kan læse mere om Bilbasens første møde med G6 lige her.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS