Privatleasing: Kia EV3 til kun 1.495 kr. om måneden
Den nye Kia EV3 med 604 kilometer rækkevidde og Prestige-udstyr til spotpris på privatleasing: 1.495 kr. om måneden i 36 måneder. Man skal bare være klar til høj engangsydelse.
TEKST Simon Hallenslev FOTO MG PR
Man skal grave dybt for at finde billeder af MG S5 EV, der med al sandsynlighed bliver efterfølgeren til MG ZS EV. Billederne i denne artikel er eksempelvis gaflet fra pressesiden for MG Motors i… Nepal! Det kan have noget at gøre med, at den slet ikke er offentliggjort endnu – i hvert fald ikke på vores kanter.
Sikkert er det dog, at MG S5 EV bliver offentliggjort i Europa i løbet af foråret. Og når det oven i hatten er bekræftet, at MG ZS EV står over for en snarlig udskiftning, er det nærliggende at tro, at det er S5 EV, der er udskiftningen. Vi dykker ned i de billeder og specifikationer, der er offentliggjort for kundegruppen på den anden side af jorden.
Konkurrencen i klassen af kompakte crossovers på strøm er heftig. Den nye MG S5 EV skal således kunne hamle op med rivaler som Skoda Elroq, Kia EV3 og landsmanden BYD Atto 2. En god start på at tage konkurrencen seriøst er at bygge MG S5 EV på en dedikeret elektrisk platform. Den platform, som ZS EV kører på, har udgangspunkt i en syv år gammel benzinbil.
MG S5 EV bliver heldigvis bygget på den dedikerede elbilplatform fra SAIC kaldet MSP (Modular Scalable Platform), som også MG4 bygges på. Ser man på de foreløbige specifikationer, får MG S5 EV derfor også de samme batteripakker. Det betyder batterier på 51 kWh og 64 kWh med op til 430 kilometer i rækkevidde. Platformen understøtter også et 77 kWh batteri, som der dog ikke er specifikationer på i denne omgang.
Den forventede afløser er noget større end MG ZS EV. Den nye MG S5 EV måler 447 cm i længden, 185 cm i bredden og 162 cm i højden. Det er hele 17 cm mere i længden, hjulpet på vej af en akselafstand, der også er knap 15 cm større. Det giver 453 liter i bagagerummet, hvilket er 100 liter ekstra sammenlignet med forgængeren, og formentligt betragteligt bedre bagsædeplads.
Det udvendige designsprog er, som dimensionerne, noget mere voksne end det på MG ZS EV. Generelt ligger den sig tættere op ad MG4 end ZS med smallere forlygter og en lygtebjælke på tværs af bagenden. Indvendigt er en højtmonteret 12,8″ skærm til infotainment, der ser mere tidssvarende ud end det i Danmarks billigste elbil. Den digitale instrumentering bag rattet måler 10,25″, nøjagtigt som det, der fås i MG4. Ligesom rattet.
Udstyr og eventuelle priser gemmer vi til den egentlige europæiske præsentation, hvor ovenstående detaljer kan have ændret sig. Til den tid har modellen givetvis også et nyt navn, da Audi næppe giver afkald på S5-betegnelsen. Måske efterfølgeren til ZS EV bare skal hedde ZS EV?
Den nye Kia EV3 med 604 kilometer rækkevidde og Prestige-udstyr til spotpris på privatleasing: 1.495 kr. om måneden i 36 måneder. Man skal bare være klar til høj engangsydelse.
Hvert år findes Årets Bil i Danmark og Årets Brugtbil – og i samme genre kåres Årets Varebil. I 2025-kåringen er et meget varieret felt kogt ned til fem modeller.
XPeng G6 har kun været på markedet i Danmark siden august, men nu er den model forældet. I Kina har XPeng præsenteret en G6 med hurtigere opladning, designændringer og mere lækkert interiør.
Bedst som Mazda mangler elbiler i modelprogrammet, lancerer de en… enorm syvpersoners SUV som plug-in hybrid? Det er ikke så skævt, som det lyder, da ny Mazda CX-80 giver både luksus og plads til syv personer.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.