Kategorier
Nyheder

Skoda Karoq: Her er prisen på Kodiaqs lillebror

Af: Esben Skrumsager  / d. 18. december 2017

Når Skoda Karoq introduceres i februar, er det i første omgang kun med det højeste udstyrsniveau, Style. Trods omfattende udstyr er prisen dog skarp.

Udstyrslisten er ekstra lang, når Skoda Karoq får danmarkspremiere i februar. Den bliver på samme måde som storebror Kodiaq nemlig kun introduceret med det højeste udstyrsniveau, Style.

Prisen for den veludstyrede model begynder ved 319.000 kr. Her får du en SUV med et bagagerum på 521 liter (1.630 med bagsæderne lagt ned) og den nyeste generation af komfort- og sikkerhedsudstyr.

LÆS OGSÅ: Første test: Derfor er den forvoksede Tiguan så interessant

Skoda Karoq har i Style-versionen både en dynamisk fartpilot, som automatisk holder afstand til forankørende, og en vognbaneassistent, som griber ind, hvis du er ved at forlade vejen. Desuden er bilen udstyret med frontassistent med udvidet fodgængerbeskyttelse, hvilket er en af årsagerne til, at Skoda Karoq har opnået de maksimale fem stjerner hos Euro NCAP for sin sikkerhed.

Blæret belysning

LED-lys er nærmest et tema i sig selv. I kabinen finder du en heftig omgang LED-lys i panelerne, og der LED-baglygter, LED-tågeforlygter med drejelys samt fuld LED-forlygter med tilpasning af lyset til kørselsforholdene. I den forbindelse har Skoda Karoq Style også en fjernlysassistent, der blænder automatisk ned og op for det lange lys, når man møder en modkørende.

LÆS OGSÅ: Sikkerhed: Sådan klarer Skoda sig i crashtest

Udstyrslisten omfatter desuden nøglefri betjening, parkeringssensor bag på bilen, klimaanlæg med to zoner, træthedsregistrering, 18’’ Braga-alufælge og et Bolero-infotainmentsystem med Apple CarPlay, DAB-radio, otte højttalere, Bluetooth samt et multifunktionsrat til at styre det hele uden at fjerne hænderne fra rattet.

Førerens smartphone har i den forbindelse sin egen plads i en praktisk phonebox, som forstærker antennesignalet.

Firehjulstræk og offroad i Skoda Karoq

Standardudstyret kan naturligvis suppleres med ekstraudstyr. Med Skoda Connect i tre år til 6.100 kr. skal man bare trykke på en knap i loftet for at komme i kontakt med vejhjælp eller et call center, mens det tilhørende Care Connect forbinder Karoq med en app på smartphonen, hvor man bl.a. kan tjekke, om bilen er låst, hvor den er parkeret, og om den overskrider en forudindstillet hastighedsgrænse.

INSPIRATION: Søg efter SUV’ere fra Skoda på Bilbasen

Det praktiske VarioFlex-bagsædesystem til 6.500 kr. giver mulighed for, at de tre bagsædepladser kan indstilles individuelt eller tages helt ud, ligesom det store bagagerum bliver ekstra nemt at tilgå med en el-bagklap til 6.900 kr. For kun 5.000 kr. får man et Amundsen-navigationsanlæg, mens varme i rattet koster 3.100 kr.

Med firehjulstræk og offroad-funktion bliver Skoda Karoq en anelse mere terrængående, men nogen egentlig bjergged er den næppe. Det må en egentlig test senere vise.

 

Priser på Skoda Karoq

Som nævnt begynder priserne ved 319.000 kr., og det er med en 1.0 TSI-benzinmotor med 115 hk. Den større 1.5 TSI ACT 150 hk med automatisk cylinderfrakobling koster 337.000 kr.

Ligeledes er der to dieselmotorer at vælge imellem ved introduktionen i februar: 1.6 TDI 115 hk til 339.000 kr. og 2.0 TDI 150 hk med 4×4 til 385.000 kr.

Alle motorer fås med et 7-trins DSG-automatgear, hvilket koster 20.000 kr.

Der er endnu ingen meldinger om, hvornår de billigere udgaver af Skoda Karoq lander på det danske marked.

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.