Nissan Ariya til kun 2.765 kr. på privatleasing
Nissan skruer op for charmen og tilbyder 36 måneders privatleasing med elbilen Ariya til kun 2.765 kr. om måneden. Det giver sammenlagt under 115.000 kr., hvis man kan nøjes med 10.000 km årligt.
Vi elsker Skoda Kodiaq for dens enorme rummelighed, bundsolide køreegenskaber og bastante design. Med den nye Kodiaq er der endnu mere at elske – som eksempelvis en PHEV.
TEKST Morten B. Bek FOTO PR
Det er svært at argumentere for, at der findes en mere perfekt familiebil end Skoda Kodiaq. Den har bare det hele. Plads til det hele, praktiske løsninger til det hele, køreegenskaber til det hele. Der er nogle småting ved Kodiaq, som skyldes, at den er fyldt 7 år som model, men det er i afdelingen for småtterier. Materialerne kunne være mere lækre i kabinen, udstyret lidt mere opdateret.
Den elskelige Kodiaq kommer nu i en helt ny udgave, og den ser ud til at kunne mere af det hele. Også at virke mere lækker og mere luksuriøs.
Kodiaq er rundere, længere og modelprogrammet er mere varieret end før. Den største nyhed, som dog er af mindre relevans end for bare et år siden, er en plug-in hybrid. Vil man hellere have benzinmotor eller en diesel, har Skoda stadig den slags klar.
Skoda kunne have strukket den anden generation Kodiaq både 10 og 15 centimeter i forhold til den gamle. Men en bil, der i forvejen er så rummelig og praktisk behøver ikke meget mere, så tjekkerne har holdt sig nogenlunde tilbage ved at lade Kodiaq vokse med 6,1 centimeter til stadig “kompakte” 476 centimeters længde. Kodiaq er ikke meget mere end en tændstikæske længere end BMW 3-serie Touring.
LÆS OGSÅ | Test: Er Skoda Kodiaq sexet?
Der er altså endnu bedre plads til det hele end før. Mere passagerplads, mere plads til bagage. Fem eller syv sæder – bagagerummet er, bilens dimensioner taget i betragtning, enormt. Med fem sæder har bilen en standardvolumen på hele 910 liter. 75 liter mere end i den gamle. Selv med syv sæder er der stadig plads til 340 liter bag 3. sæderække.
Interiøret tyder på at være en meget stor opgradering. Materialekvalitet og design har fået et boost, så det kan mærkes. Digital instrumentering og infotainment med 10″ touchscreen er standard, men infotainmentsystemet fås også med en touchscreen på 13″. For første gang fås Kodiaq med blandt andet head-up-display og ventilation i forsæderne.
De tre runde drejeknapper fungerer som mere end betjeningselementer til klimaanlægget. De har, som blandt andet hos Land Rover, en dobbelt-funktion. I Kodiaq kan man vælge, hvad knapperne skal kunne – der er mulighed for eksempelvis køreindstillinger eller sædeventilation.
Det er klart, at Kodiaq som bilmodel med forbrændingsmotor er under pres fra den generelle elektrificering. Men en meget stor del af det europæiske marked for nye biler er stadig domineret af biler med forbrændingsmotor – primært, selvfølgelig, benzinbiler.
Men Kodiaq kommer denne gang ikke kun som benzin- eller dieselbil, men også med både en smule og meget elektrificering. Basismotoren, som er en 1,5-liters benzinmotor med 150 hk, er videreudviklet til en mild-hybrid med 48V-system, som samler strøm, der bruges til enten ekstra kræfter eller til at slå benzinmotoren fra. En 2-liters benzinmotor med 204 hk kommer, underligt nok, uden mild-hybrid-system. Hvis nogen skulle drømme om en diesel, kommer Kodiaq med en 2-liters motor med enten 150 eller 193 hk.
Plug-in hybriden, Kodiaq iV, har den opdaterede drivlinje, som også den nye VW Passat og VW Tiguan kommer med. I stedet for 1,4-liters motoren får man en 1,5-liters – samlet ydelse med elmotorens hjælp er 204 hk (Kodiaq kommer tilsyneladende ikke i en udgave med 272 hk, som man kan få hos VW). Batteriet er vokset gevaldigt til 25,7 kWh, og den elektriske rækkevidde er på niveau med langt dyrere PHEV-modeller: Over 100 kilometer – sandsynligvis omkring 106 kilometer.
Noget andet taler også for Kodiaq som PHEV: den må lade med hele 11 kW ved en AC-lader, som den boks man typisk har derhjemme kan yde, eller med 50 kW ved en DC-hurtiglader. På den måde er der meget hurtigt fyldt strøm på til køreturen.
Kodiaq er ikke den eneste nye Skoda, der har premiere her i efteråret. Om kort tid vil også en helt ny Superb, som både hatchback og stationcar, blive vist. Også her er der en plug-in hybrid med lang rækkevidde i vente.
Nissan skruer op for charmen og tilbyder 36 måneders privatleasing med elbilen Ariya til kun 2.765 kr. om måneden. Det giver sammenlagt under 115.000 kr., hvis man kan nøjes med 10.000 km årligt.
Første kvartal af 2025 er gået, og i de tre måneder har VW ID.4 været den mest indregistrerede nye bil i Danmark. Tesla Model Y er stadig med i toppen, men det er VW ID. Buzz overraskende nok også.
Trump, told og tariffer. Tre ord, der efterhånden går hånd i hånd. Nu kan ordet ‘statsstøtte’ knyttes til trekløveret, da Trump vil booste salget af Tesla-modeller i Europa.
Vi holder længere fast i vores biler, og det får gennemsnitsalderen på biler i Danmark til at stige. Det er mere end 30 år siden, bilerne har været så gamle.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.