august 31, 2022

Vision 7S viser det nye Skoda

Skoda viser fremtidigt design – både for det klassiske logo og for det tjekkiske mærkes biler. Vision 7S-konceptbilen er en syvsæders SUV med rækkevidde på over 600 kilometer.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Skoda har i årtier finjusteret og filet på designet, men noget virkelig nyskabende er ikke kommet fra det tjekkiske mærkes designstudie i mange, mange år.
Selv den første bil udviklet 100 procent til eldrift, Enyaq, ser ud som en Skoda længe har gjort det – solid grill og bastante former.

Bilerne fra Skoda er gode. Rigtig gode. Men uden nytænkning i designet vil der være kunder, som stadig hænger fast i østblok-jokes og fortidens synder.

Skoda og deres designerne bevæger sig ud på ukendt land efter flere kunder, og den nye konceptbil Vision 7S skal vise os, hvad det er, de finder derude.

For første gang pilles der ved bogstaverne

Vision 7S er det første kig ind gennem sprækken i døren til designstudiet. SUV’en er lig med det nye designsprog – den nye designlinje – hos Skoda, og mens den sædvanlige robusthed fra Superb, Fabia og co. ikke er smidt overbord, så er fronten helt ny.

Fronten har sågar et navn: Tech-Deck Face. Oversættelser er velkomne, for den direkte ord-for-ord-oversættelse giver ikke meget mening: Teknik-dæk-ansigt. Dæk som i øverste dæk på et skib…

LÆS OGSÅ | Første tur: Skoda Enyaq Coupé RS er fed – men ingen RS

Ingen spor efter den store grill med de forkromede ribber og det klassiske, men også lidt spøjse logo. Elbiler har ikke brug for en grill, så Skoda har valgt en sort bjælke, som huser bl.a. kameraer og sensorer.

Det er første gang i 30 år, at Skoda rigtig skubber til sin “virksomhedsidentitet”, som de så fint kalder det. Det giver først og fremmest det nye design, men også ny grafik til bogstaverne i Skoda-navnet på bilerne.

Stor elektrisk SUV til syv personer

Konceptbilen Vision 7S kan ende med aldrig at blive til noget, men konceptet passer rigtig fint til Skoda som mærke: Vision 7S er en praktisk elektrisk SUV med plads til syv personer – og den har lang rækkevidde.

Med et batteri med kapacitet på 89 kWh reklamerer Skoda med en rækkevidde på den gode side af 600 kilometer. Ladekapaciteten er noget højere end i dagens Enyaq, så Vision 7S kan lades med op til 200 kW.

LÆS OGSÅ | Duel: VW T-Roc vs. Skoda Karoq – folkelige og faceliftede fætre

Men før Skoda en dag præsenterer den færdige SUV, klar til både trofaste og helt nye kunder, er en WLTP-rækkevidde på over 600 kilometer ikke andet end marketingsnak.

Sådan som Vision 7S tager sig ud med det nye designsprog, kan det kun gå for langsomt for Skoda med at sætte den i produktion.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS