Kategorier
Elbil-guide Forbrugerstof Nyheder

Tesla rykker: Over 1.000 nye Model Y i februar

Tallene for indregistrering af nye biler i Danmark i februar er inde. I alt 11.597 personbiler. 1.018 af de biler står der Tesla Model Y på – prisfaldene viser sig for alvor.

TEKST OG FOTO Morten Bek

Der findes meget, meget større overraskelser end den her: Danskerne elsker gode tilbud og lave priser, så selvfølgelig stormer de til som strandgæster til isboden, når temperaturen rammer 25 grader.

Tesla satte i midten af januar priserne på sine vigtigste modeller, Model 3 og Model Y, ned, og siden da har amerikanerne endda skåret endnu en stor luns af priserne på Model 3.

LÆS OGSÅ: Tesla trak fra konkurrenterne i januar

Men det er Model Y, der har fået købsvillige danskere til at løbe Tesla-forhandlerne over ende. Med friske tal fra De Danske Bilimportører (DBI), som viser indregistreringstallene for nye personbiler i februar, har besparelserne på Model Y virkelig slået igennem. I den første fulde kalendermåned efter de nye priser blev introduceret, har Tesla i Danmark indregistreret 1.018 nye Model Y.

Med priser på Model Y, som i januar blev sat ned med, alt efter version, mellem 75.000 og 131.000 kr., er overhalede Tesla i februar alt og alle.

Der er meget langt fra Model Y ned til den næstmest indregistrerede nye personbil i februar 2023

Hvor er konkurrenterne?

Der blev i alt indregistreret 11.597 nye personbiler i februar, som DBI anser som et bilsalg i bedring, og når 1.018 af de biler er af samme mærke og model, så har det mærke virkelig fat i noget.

Model Y er en forholdsvis stor bil, og selv efter prisnedsættelserne er det en bil, der koster mindst 374.990 kr. Det er en folkelig elbil for folk, som har penge, og selv om den næstmest indregistrerede nye bil i februar var den forholdsvis prisbillige Peugeot 208 med 730 eksemplarer, som fås som elbil, siger erfaringen (og statistikken) at meget få af dem kører på strøm – langt de fleste vil være benzinbiler.

LÆS OGSÅ: Tesla fortsætter priskrigen: Model 3 nu fra 329.990 kr.

Fra plads nummer tre på listen over de mest indregistrerede nye biler i februar er tallene meget lavere. Ford Kuga, Opel Corsa, Toyota Yaris og VW Polo ligger alle et sted mellem 200-300 styk, og eneste usædvanlige på listen er Volvo XC40 med 220 eksemplarer. Og her var 170 af de 220 XC40’ere elektriske.

Men Tesla har tilsyneladende alle danskeres opmærksomhed lige nu. I hvert fald ligger konkurrenterne så langt væk fra Model Y, at kun en enkelt kommer ind i top 10 for februar: VW ID.4 med 188 eksemplarer. Audi Q4 E-Tron 163 eksemplarer, BMW iX3 108 eksemplarer, Hyundai Ioniq 5 105 eksemplarer, Polestar 2 83 eksemplarer.

LÆS OGSÅ: VW i front på prisen: ID.4 nu fra 339.995 kr.

Der er små tegn på, at nogle konkurrenter prøver at råbe kunderne op. VW har søsat en basismodel af ID.4 til 339.995 kr. (med tålelig rækkevidde), og Nissan har lige sat priserne på Ariya ned med mellem 22.100 og 35.360 kr. Men i et marked, hvor en spiller – Tesla – kan hugge mere end 100.000 kr. af prisen på en gang, skal man virkelig råbe højt.

Model 3 kan være den næste højdespringer. Den er lige blevet sat ned – igen – så den starter på 329.990 kr.


Brugte Tesla til salg på Bilbasen

Se flere brugte Tesla Model Y til salg på Bilbasen

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.