februar 9, 2025

Test: MG HS Plug-in Hybrid er god, men den er også generisk

Den nye MG HS Plug-in Hybrid er fiks og markant federe end forgængeren, EHS Plug-in Hybrid – men dens neutrale natur gør den sårbar.

TEKST & FOTO Simon Hallenslev

Prompt: <Lav en mellemstor crossover med plug-in hybriddrivlinje til den brede befolkning. Den skal være prisbillig, rummelig og let forståelig for familien Danmark – men den må gerne have en designmæssig kant, der får den til at se dyrere ud, end den er. Hvis muligt, må den gerne have kræfter og udstyr nok til, at den lokker folk til.>

MG HS Plug-in Hybrid kunne ligeså vel være blevet til med hjælp fra kunstig intelligens og en prompt som ovenfor. Hver en sten virker til at være vendt i udviklingen af den nye MG HS, der er markant bedre end forgængeren. Den står som et vel sammensat fund til prisen – men er den også lidt generisk?

Stor stil fortsætter

Da MG EHS Plug-in Hybrid først kom til Danmark i 2020, var den på alle måder en glædelig overraskelse. Billig, rummelig, rigeligt med kræfter og virkelig velbygget. Særligt sidstnævnte var i kontrast til den første bil, som det genoplivede MG-mærke lancerede i Danmark, nemlig den fuldelektriske budgetbasker ZS EV.

Med anden generation har MG droppet E’et i modelbetegnelsen, så EHS nu bare hedder HS, men grundopskriften er den samme: velvalgte materialer, høj samlekvalitet og en gennemgående følelse af kram. Forsædet, som i denne Luxury-variant er eljusterbart med hukommelse, giver god støtte og en høj førerposition med flot udsyn.

På den digitale front er der to gange 12,3” skærme til instrumentering og infotainment. MG bliver ikke klasseledende på brugervenlighed lige foreløbig, men med hjælp fra trådløs Apple CarPlay eller Android Auto er den ged barberet. Eller, næsten, da justering af klimaanlæg eller medievolumen for passageren altid er to-tre-fire tryk væk på skærmen.

Sammenlignet med den første generation MG EHS, eller det seneste facelift, som vi også har testet, er skærmen til infotainment dog markant forbedret. Højere opløsning og hurtigere respons gør, at man ikke skal føle sig helt så snydt sammenlignet med europæiske konkurrenter.

Herligt hybridsystem

Hybridsystemet er alt andet end halvhjertet med 21,4 kWh batteri, 184 elektriske hestekræfter og en elektrisk rækkevidde på op til 100 km. De elektriske komponenter er koblet sammen med en firecylindret benzinmotor, der yder 143 hestekræfter. Det giver en samlet systemydelse på 272 hestekræfter og en rask acceleration fra 0 til 100 på 6,9 sekunder.

Den veldimensionerede elmotor sikrer, at hverdagens accelerationer kan klares uden hjælp fra benzinmotoren. Betyder de mange elektriske kræfter så også, at batteriet drænes hurtigt? Overraskende nok, nej! Selv på de kolde vinterdage, hvor jeg har MG HS til test, kører jeg omkring 90 kilometer på ren strøm. Det er virkelig flot og i stor kontrast til første generation, der helst ville have el- og benzinmotor kørende samtidig.

Når elmotoren mister pusten og skal have assistance fra forbrændingsmotoren, sker det uden meget palaver. Overgangen fra strøm til benzin er sømløs, og den firecylindrede motor arbejder tyst, selv når omdrejningerne ryger op. Det er ligeledes en massiv forbedring fra første generation, hvor benzinmotoren havde et skraldet lydbillede, og hybridsystemet vekslede mere klodset.

Træerne gror ikke ind i himlen, og MG HS er først og fremmest ingen dynamisk velsignelse. Undervognen er komfortabel og klarer selv drilske ujævnheder fint, men styretøjet er tamt og upræcist, hvilket kræver lidt ekstra opmærksomhed på snoede landeveje. Herude bliver man også klar over, at MG stadig bøvler lidt med assistentsystemerne, hvor vejbaneassistenten blandt andet er lidt for militant i sin korrektion.

Generisk?

Det er ikke ment som en sønderlemmende kritik, når jeg kalder MG HS for generisk. Jeg kunne også have brugt ordet neutral, og det tror jeg i virkeligheden, at der er flere danskere, der efterspørger end som så. MG HS stikker ikke ud i nogen retning, men den gør det, den skal – og endda ret godt.

Det betyder dog også, at der ikke er nogen kant, selvom man lidt febrilsk har forsøgt – og det er herfra, min henvisning til kunstig intelligens stammer. Det er som om, man i 11. time har bedt en computer om at tilføre bilen kant. Her er røde kontrastsyninger og et trinbræt, der på den ene side skal give noget off-road-hårdførhed, men på den anden side flankeres af imiteret kulfiber. Et et rodet og næsten komisk forsøg på at give kant i forskellige retninger.

I ordet generisk ligger også, at der ikke er nogen kendetegn. Der er intet, der gør HS til en MG bortset fra emblemerne, der kunne udskiftes med ethvert andet kinesisk baseret mærke. Det er fint for de kunder, hvor bilen bare er en bil. Men det er et problem, når der i periferien lurer nye (typisk kinesiske) bilmærker, der helt uden forhistorie kan gafle selvsamme kunder med lavere priser.

Én konkurrent gør livet surt

Selvom den afgiftsmæssige gulerod i dag ligger mere hos elbilerne, end den gør hos plug-in hybridbilerne, er MG HS Plug-in Hybrid stadig udmærket prissat. Den starter i 314.999 kr. med Comfort-udstyr, mens den testede Luxury-variant koster 35.000 kr. mere og ender i 349.999 kr. Det er ikke uhørt, men det er trods alt 50.000 kr. mere end første generation med facelift.

Som navnet Luxury indikerer, er det hovedsageligt luksus og lir, som merprisen køber. Man får udstyr som 19” alufælge, seksvejs el-justerbart førersæde, el-bagklap, 360° kamera, lydanlæg med 8 højttalere og trådløs smartphone-opladning for sine 35.000 kr.

At førnævnte gulerod er givet videre til elbilerne betyder, at der ikke er mange konkurrenter til MG HS Plug-in Hybrid. Der er Ford Kuga PHEV, der starter i 349.995 kr., og som ifølge min kollega Morten Bek ikke er overvejelsen værd. Kia Sportage er taget helt ud af det danske modelprogram, og Hyundai Tucson udbydes ikke længere som plug-in hybrid.

Tør man kaste sig ud i noget mere ukendt, kan den helt nytilkomne Navor E5 dog ende med at blive en seriøs kæp i hjulet for MG HS. Her er tale om en kinesisk plug-in hybrid med lidt færre kræfter, lidt kortere elektrisk rækkevidde og lidt mindre luksusudstyr. Til gengæld har den syv sæder og en nærmest svimlende lav pris på 229.990 kr.

Selvom der er ingen, der kender Navor, er dét nærmest ligegyldigt, når prisen er så lav, og det er her, det generiske element i MG HS kan blive en udfordring.


DEN ENDELIGE DOM

MG HS er ingen høj off-roader, der kræver trinbrædder til indstigning, og der er næppe heller nogen, der ser den som et potentielt banejern med letvægtsmaterialer og sportssæder. Det er kunstig kant. MG HS er i stedet en besindig, hverdagsvenlig og gedigen crossover, der fortjener overvejelsen for de familier, der endnu ikke vil over i en elbil.

Tager man MG HS for dét, den er, har man en veludstyret og velbygget plug-in hybrid til en pris, der indtil for nylig så helt fin ud. MG HS’ neutrale natur gør den sårbar over for ethvert ukendt mærke, der ønsker at sparke døren ind til det danske marked med knaldtilbud, og det er præcist, hvad der er sket med nytilkomne Navor.

Det er synd, fordi den veldrejede HS i virkeligheden ikke gør noget forkert, og den står som et bundsolidt basisprodukt.


SPECIFIKATIONER

MG HS Plug-in Hybrid Luxury

Motor: R4, 1.490 ccm, benzin + el
Ydelse: 272 hk (143 + 184 hk)
0-100 km/t: 6,9 sekunder
Tophastighed: 190 km/t
Forbrug: 200 km/l
CO2-udledning: 14 gram/km
Batteristørrelse: 21,4 kWh
Elektrisk rækkevidde: 100 kilometer
Mål (L/B/H): 463/189/166 cm
Køreklar vægt: 1.905 kilo
Trækvægt: 1.500 kilo
Bagagerumsvolumen: 441-1.291liter

Pris: 349.999 kr. (HS fås fra 314.999 kr.)
Privatleasing (engangsydelse/mnd. ydelse): Ikke oplyst
Beskatningsgrundlag, firmabil: Ikke oplyst

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Find brugte MG EHS til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interessant

XPeng G6 er allerede forældet

XPeng G6 har kun været på markedet i Danmark siden august, men nu er den model forældet. I Kina har XPeng præsenteret en G6 med hurtigere opladning, designændringer og mere lækkert interiør.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Simon er en ung og passioneret motorjournalist, der har specialiseret sig i anmeldelser af biler, sammenlignende dueltests og nyheder fra bilindustrien.

Han følger altid nøje med i, hvad der rører sig i branchen, og bestræber sig på at formidle sin viden i et, til tider farverigt, men altid let forståeligt sprog. Hans artikler er rettet mod både de læsere, der ikke er bileksperter, og de dedikerede entusiaster som ham selv.
Bilbasen logo
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS