Kategorier
Ugens fund

Ugens fund: Danmarks billigste Porsche!

At køre Porsche er typisk forbeholdt det bedre borgerskab. Men hvad hvis vi siger, at du på Bilbasen kan købe en Porsche, der koster mindre end en brugt VW Polo? Og jo, den er med fuld moms og afgift. Se Danmarks billigste Porsche her.

Af: Simon Hallenslev / d. 14. oktober 2019

Modellen, der er tale om, er Porsche 924, som absolut ikke er uden historisk betydning for Porsche. Ved lancering i 1976 var det den første Porsche nogensinde med foranliggende motor og baghjulstræk.

Porsche 924 var også den første Porsche nogensinde, som blev solgt med en fuldautomatisk gearkasse. Og selvom Porsche-entusiaster kritiserede den for middelmådig ydeevne, blev den solgt i mere end 150.000 eksemplarer, og var derfor en vigtig model for Porsche rent økonomisk.

LÆS OGSÅ | Velholdt hingst til salg: Her er Danmarks billigste Ferrari

924-modellen skulle have været en dele-platform mellem Porsche og Volkswagen. Det var meningen, at Volkswagen skulle lancere den som deres første rigtige sportsvogn, mens Porsche omvendt skulle bruge den som deres billigste indgangsmodel, og som afløser til Porsche 914.

Volkswagen bakkede dog ud af projektet, men skulle stadig levere motoren. Derfor blev Porsche 924 produceret med en 2,0 liters firecylindret benzinmotor fra en Volkswagen LT varevogn.

Hva’ koster’n?

Inden du fnyser over varevognsmotoren med 125 heste, så er 924 altså stadig først og fremmest en Porsche. Med en acceleration omkring 10 sekunder fra 0 til 100 km/t med automatgear er er den selvfølgelig bare ikke den hurtigste af slagsen.

Motoren i 924 er monteret langt nok tilbage til, at vægtfordelingen er meget tæt på 50/50 – for at være helt præcis er vægtfordelingen 48/52 i Porsche 924. Med den vægtfordeling og en kampvægt på lige omkring et ton, kan du stadig smide i den i et sving og få et smil på læben.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: 15 år gammel Porsche er Danmarks dyreste

Og så koster den som sagt mindre end en brugt VW Polo, og jeg tør godt garantere, at du får en bedre køreoplevelse i 924eren. Den dyreste Porsche på leasingaftale på Bilbasen koster 15.000 kroner mindre end denne 924 – bare hver eneste måned, selvfølgelig.

Prisen for den brune bandit? 50.000 kroner! Men så skal du altså have et CVR-nummer med dig — og det er vel egentlig er fair nok. Jeg syntes i hvert fald ikke, at man kan fortænke Autohuset Vestergaard i, ikke at yde garanti på en 38 år gammel Porsche med varevognsmotor. Hvis ikke den er solgt, kan du se salgsannoncen her eller i galleriet herunder.

En god handel!

Selvfølgelig får du ikke et suttet Porsche-bolsche for 50.000 kroner. Alene dét, at der er fuld afgift på den, er ret vildt til den pris.

Autohuset Vestergaard oplyser til Bilbasen, at Porschen er en byttebil, hvorfor de kun har meget begrænset med information på den. Den har lidt overfladerust og lakskader, men har været undervognsbehandlet, så den står pænt i karossen. Derudover mangler radioen, og så står et hjulleje overfor en snarlig udskiftning.

LÆS OGSÅ | Elektrisk verdenspremiere: Her er den nye Porsche — og det koster den

Men det er altså alt sammen noget, der er ganske overskueligt at fikse. Derudover står den faktisk snorlige i kabinen, som du kan se på billederne, så her skal du ikke røre en finger!

De nærmeste Porsche 924 på Bilbasen med afgift koster som minimum dobbelt så meget. Så her har du altså mulighed for at gøre en rigtig god handel. Hvad siger du? Er det ikke på tide, du bliver Porsche-ejer?

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.