august 2, 2021

Ugens fund: Den smukkeste BMW på Bilbasen?

Der er bare nogle biler, der ældes bedre end andre. BMW M635CSi er én af dem, som kun er blevet smukkere, som tiden er gået. Derfor er den også gået hen og blevet eftertragtet i samlerkredse. Vi ser nærmere på denne Ugens fund: En BMW M635CSi.

Af: Simon Hallenslev / d. 2. august 2021

Den første BMW 6-Serie, der går under navnet E24-generationen, er den model fra BMW, der er blevet produceret i længst tid. Fra lanceringen i 1976 gik der 13 år, før produktionen igen stoppede i 1989. En intern BMW-rekord der stadig står i stand i dag.

Derfor skulle man mene, at BMW havde al tid i verden til at udvikle og producere en hurtig sportsversion af den smukke coupé, og sælge den vidt og bredt til hele verden. Men sådan skulle det ikke gå. BMW M635CSi var i produktion i fem år fra ’83 til ’89 og blev kun produceret i 5.855 eksemplarer.

Det lave produktionstal og det usandsynligt smukke udseende har gjort M635CSi til én af de mest eftertragtede klassiske BMW’er i dag. Nu er der en til salg på Bilbasen, som naturligvis er denne Ugens fund. Se den her hos MBT Sportscars, hvor den står til salg for 749.900 kr. uden afgift, hvis ikke den er solgt.

Specifikationer

BMW M635CSi

Motor: R6, 3.451 ccm, benzin

Ydelse: 286 hk / 340 Nm

0-100 km/t: 5,8 sek.

Tophastighed: 255 km/t

Forbrug: 8,8 km/l

Vægt: 1.450 kg

Nypris i ’86: ca. 1.020.000 kr.

Den helt rigtige variant

Med 5.855 eksemplarer produceret er denne BMW M635CSi sjælden nok i sig selv – men det bliver kun bedre, når man dykker lidt ned i tallene. For af de 5.855 eksemplarer der er produceret, var 1.767 eksemplarer øremærket til det Nordamerikanske marked. Det efterlader 4.088 BMW M635CSi i Europa.

Og det bliver bedre endnu. For denne Ugens fund er fra 1986, hvilket betyder, at det er af sidste aftapning, før katalysator blev indført på modellen. Fra 1987 og frem er M635CSi begrænset til 260 hk med katalysator, mens denne M635CSi fra 1986 trækker vejret bedre og yder 282 hk.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Fabelagtigt flagskib er den sidste BMW med 12 cylindre

Produktionstallene med og uden katalysator er ikke nemme at opdrive. Det er dog et faktum, at det gør udvalget af netop denne variant BMW M635CSi endnu mere sjælden – og endnu mere eftertragtet, fordi det er den helt rigtige variant. Og gad vide, hvor mange der er gået til i årenes løb?

Forhandleren MBT Sportscars, der er baseret i Tyskland, men handler biler i Danmark, fortæller til Bilbasen, at standen og kilometertallet på 93.000 km kun gør denne specifikke BMW M635CSi mere sjælden og eftertragtet. De sidste fem år har bilen stået hos en dansk privatsamler, der ikke har haft den indregistreret. Generelt er der passet godt på bilen, hvorfor den siden 1999 kun har gået godt 2.000 km.

Cool coupé med sportsvognmotor

Hvis vi ser bort fra det lave produktionstal, er der yderligere to faktorer, der gør BMW M635CSi særligt attraktiv i samlerkredse. Det er designet, og det er motoren. Udadtil er den en elegant og harmonisk coupé med fire sæder og dermed en Grand Tourer i ordets bogstavelige forstand. Under huden gemmer der sig en sand sportsvognmotor.

De elegante streger er sat af bildesigneren Paul Bracq, som enhver bilentusiast bør kende. Det er ham, der har lagt hoved og navn til ikoniske modeller som Mercedes-Benz W113, bedre kendt som Pagode, samt den store diktatorslæde Mercedes-Benz 600, bedre kendt som Pullman eller Grosse Mercedes. Hos BMW står han bag den første 3-Serie, den første 7-Serie og altså den første 6-Serie.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Hårdkogt Mercedes fra før MAG tog over

Som historikken afslører, designede Paul Bracq elegante biler, og 6-Serien var en elegant bil – også bag rattet. Her var det komfort, der var i højsædet, og motoren var en stærk men afdæmpet M30 rækkesekser, der varierede fra 2,8 liter til 3,5 liter. Eller, det var indtil BMWs Motorsport-afdeling fik fingrene i 6-Serien.

BMW Motorsport gik i gemmerne og tog motoren fra deres første rigtige sportsvogn, BMW M1, og smed den i den smukke coupé med kun få ændringer. Dermed fik M635CSi mere end 100 hk mere end den mere dødelige BMW 628CSi, og skar tre sekunder af accelerationstiden fra 0 til 100 km/t. Således kunne BMW’en bide skeer med Porsche 928, der ellers sad tungt på markedet for hurtige Grand Tourers.

En ægte Grand Tourer

Det er klart, man smider ikke bare en sportsvognmotor i en Grand Tourer og kalder det dét. BMW Motorsport smed også en strammere Bilstein-undervogn på, gav den større bremser samt et differentialespærre på M635CSi.

Resultatet blev ikke en hårdkogt racer, men derimod en ægte Grand Tourer. Det er en smuk cruiser, der vågner op og er klar til leg, når du vil. Det er ikke et under, den er blevet så eftertragtet som klassiker i dag, og hvis du spørger os, er det den smukkeste Bimmer, der er til salg på Bilbasen lige nu. Hvad mener du?

Hvis ikke den er solgt, kan du se bilen her, hvor den står til salg for 749.900 kr. uden afgift.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

BMW iX1 sniger sig ned på 395.000 kr.

Den elektriske iX1 – og søstermodellen iX2 – er faldet 25.000 kr. Med priser fra 395.000 kr. står elbilerne bedre i et marked med hård konkurrence, men der er stadig plads til forbedringer.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS