Test: Nio ET5 har, hvad der skal til – men prisen spænder ben
Nio ET5 lægger sig solidt i slipstrømmen på storebror ET7 med en pris, der er mere spiselig – men er den spiselig nok?
Af: Ebbe Sommerlund / d. 26. april 2019
Forestil dig at du kører på den tyske motorvej en tidlig morgen. Det er lidt køligt. Du kører 160 km/t og vil overhale. Din højre fod søger længere ned mod tæppet. Du kan ikke dy dig. Der jo ingen fartgrænse. Du træder speederen ned. Helt ned.
LÆS OGSÅ: Prut om prisen: 6 gode råd fra en erfaren forhandler
Du mærker et kortvarigt sug i maven. Nærmest kun et splitsekund, så blinker en gul trekant i instrumentbordet. De 800 hk kan bare ikke omdannes til acceleration med mindre grebet er perfekt.
Sådan er livet med en Brabus 800. Og hvis ikke den er solgt, så er der en til salg lige her. Tallet 800 er meget passende antallet af hestekræfter, men det er faktisk momentet, der er allermest imponerende – nå, ja ud over nyprisen. Her er 12 cylindre og to turboladere, der moser luft gennem vandkølede intercoolere. Det resulterer i 1.420 Nm. Eller samme resultat, som kunne leveres af 15 VW Up-motorer. Slagvolumen er 6,3 liter – altså kun 6,3 Up-motorer, hvis vi skal bruge det som målestok.
LÆS OGSÅ: Topløs offroader er enhver svigermors mareridt
Resultatet er knusende – især for bagdækkene, som er de eneste trækkende hjul. På tør varm asfalt er det muligt at ramme 100 km/t på 3,9 sekunder og 315 km/t på toppen. Topfarten er i øvrigt begrænset fra 350 km/t, som ville være muligt.
Gearkassen på en S600 var på dette tidspunkt en syvtrins, men den kunne ikke holde til det enorme moment, så i en Brabus 800 må du nøjes med 5 gear på automatgearkassen, men det gør ikke alverden – den kunne have klaret sig fint med to gear
Basis for Brabus 800 2011 er en Mercedes-Benz S600 som i sig selv var en temmelig luksuriøs maskine i 2011. Men efter en opgradering til en Brabus 800 landede prisen på 3,5 mio. danske kroner – hvilket ville have bragt prisen tæt på 10 mio på danske plader.
SE OGSÅ:Video: Audi Q8 Bilen Berner hader at elske
Dette eksemplar har dog startet sit liv i Dubai, som VIP-taxi for et flyselskab – blandt andet finder du et køleskab, hvor du normalt ville se en skilem.
Hvis du kender lidt til biler fra Dubai, så ved du også, at farvekombinationerne kan være ret så bizarre. Sort læder er ret sjældent, da solen er nådesløs. I dette tilfælde er det lyst, men heldigvis hverken blåt eller pink. En speciel detalje er at bilen ikke har tæpper i bunden, men quiltet læder.
Bilen er netop nu til salg ved Michaels Automobiler i Varde
Nio ET5 lægger sig solidt i slipstrømmen på storebror ET7 med en pris, der er mere spiselig – men er den spiselig nok?
Hvornår kan det egentlig betale sig at reparere på en gammel bil, man gerne vil sælge? Læs med her og find ud af det.
Føler du, at livet bag rattet af din Golf eller Focus er lidt langtrukkent? Vi har samlet tre bud på biler med over 250 hk, der kan gøre livet lidt sjovere, uden det koster spidsen af en F-35.
Det ser ud til, at Volvo EX90 bliver præcist den strømførte luksusssvensker, vi alle regner med. Vi har fået første kig på flagskibet.
EQS SUV 680 er den første elbil fra Mercedes-Maybach, og den 658 hk stærke SUV er smurt ind i luksus og overflod.
Volkswagen har premiere på sit nye elektriske flagskib – ID.7. Den store model kommer med ny elmotor med 286 hk og rækkevidde op til 700 km.
Lancia skal tilbage på landkortet, og det sker med en genstart. Ny designlinje, italiensk luksus – og i 2024 den første nye model. Konceptbilen Pu+Ra viser vejen.
Launch control. To ord du nok ikke havde forventet at høre i sammenhæng med en Volkswagen Lupo, men den er god nok. Ugens fund er et komplet sindssygt et af slagsen.