Ugens fund: Brabus med 800 hk til salg

En Mercedes-Benz S600 er en temmelig chef vogn. Men send den forbi Brabus og du har en djævel i jakkesæt.

Af: Ebbe Sommerlund / d. 26. april 2019

Forestil dig at du kører på den tyske motorvej en tidlig morgen. Det er lidt køligt. Du kører 160 km/t og vil overhale. Din højre fod søger længere ned mod tæppet. Du kan ikke dy dig. Der jo ingen fartgrænse. Du træder speederen ned. Helt ned.

LÆS OGSÅ: Prut om prisen: 6 gode råd fra en erfaren forhandler

Du mærker et kortvarigt sug i maven. Nærmest kun et splitsekund, så blinker en gul trekant i instrumentbordet. De 800 hk kan bare ikke omdannes til acceleration med mindre grebet er perfekt.

1.420 Nm!

Sådan er livet med en Brabus 800.  Og hvis ikke den er solgt, så er der en til salg lige her. Tallet 800 er meget passende antallet af hestekræfter, men det er faktisk momentet, der er allermest imponerende – nå, ja ud over nyprisen. Her er 12 cylindre og to turboladere, der moser luft gennem vandkølede intercoolere. Det resulterer i 1.420 Nm. Eller samme resultat, som kunne leveres af 15 VW Up-motorer. Slagvolumen er 6,3 liter – altså kun 6,3 Up-motorer, hvis vi skal bruge det som målestok.

LÆS OGSÅ:  Topløs offroader er enhver svigermors mareridt

Resultatet er knusende – især for bagdækkene, som er de eneste trækkende hjul. På tør varm asfalt er det muligt at ramme 100 km/t på 3,9 sekunder og 315 km/t på toppen. Topfarten er i øvrigt begrænset fra 350 km/t, som ville være muligt.

Gearkassen på en S600 var på dette tidspunkt en syvtrins, men den kunne ikke holde til det enorme moment, så i en Brabus 800 må du nøjes med 5 gear på automatgearkassen, men det gør ikke alverden – den kunne have klaret sig fint med to gear

10 mio. kroner

Basis for Brabus 800 2011 er en Mercedes-Benz S600 som i sig selv var en temmelig luksuriøs maskine i 2011. Men efter en opgradering til en Brabus 800 landede prisen på 3,5 mio. danske kroner – hvilket ville have bragt prisen tæt på 10 mio på danske plader.

SE OGSÅ:Video: Audi Q8 Bilen Berner hader at elske

Dette eksemplar har dog startet sit liv i Dubai, som VIP-taxi for et flyselskab – blandt andet finder du et køleskab, hvor du normalt ville se en skilem.

Hvis du kender lidt til biler fra Dubai, så ved du også, at farvekombinationerne kan være ret så bizarre. Sort læder er ret sjældent, da solen er nådesløs. I dette tilfælde er det lyst, men heldigvis hverken blåt eller pink. En speciel detalje er at bilen ikke har tæpper i bunden, men quiltet læder.

 

Bilen er netop nu til salg ved Michaels Automobiler i Varde

 

 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS