november 23, 2022

Ugens fund: Denne VW Golf IV R32 er sjælden og snorlige

Det er ikke bare en Golf – det er en sjælden og eftertragtet drømmebil, som her fås i en snorlige stand! Denne Ugens fund er en VW Golf IV R32.

Tekst: Simon Hallenslev
Foto: Salgsbilleder

Med udgangspunkt i én af de mest eftertragtede modeller i Golf-regi, har privatsælgeren Steffan nusset, pudset og kælet for denne Ugens fund, så den står i en stand, der er ganske ud over det sædvanlige.

Modellen, der er tale om, er VW Golf IV R32. På sænket undervogn og 19” OZ Superleggera ligner den lidt en banditbil – men der er tale om en sand perle.

Jeg tager en kort snak med sælgeren Steffan og ser nærmere på den berømte og berygtede VW Golf IV R32. En bil, der er mere sjælden, end man lige går og tror. Den er til salg for 265.900 kr., og du kan se den her, hvis ikke den er solgt.


VW Golf IV R32 4Motion

Motor: VR6, 3.189 cm3, benzin
Ydelse: 241 hk / 320 hk
0-100 km/t: 6,6 sekunder
Tophastighed: 247 km/t
Forbrug: 9,2 km/l
Mål (L/B/H): 415/174/144 cm
Køreklar vægt: 1.452 kilo
Bagagerumsvolumen: 
245-1.099 liter
Nypris i ’04: 
Ca. 550.000 kr.


Sælger fortæller

Da jeg fanger Steffan er han travl på job, og med en særdeles velskrevet annoncetekst på Bilbasen, vil jeg ikke forstyrre ham unødigt. Foruden den udførlige beskrivelse af de dele, der er smidt på bilen, som jeg vender tilbage til, har Steffan kun et par ting at tilføje.

Han kan fortælle, at bilen er hentet til Danmark fra Tyskland i 2009. Han indrømmer også, at bremserne på dét tidspunkt allerede var opgraderet. Resten af arbejdet har han selv stået for – og hvad består det arbejde så af, spørger du?

Den udførlige liste

Denne Ugens fund er passet og plejet til mindste detalje. Før Steffan vender tilbage til arbejdet pointerer han, at han i forbindelse med lakering har fået skiftet et væld af sliddele ud med nye, originale dele: Som rem, kondensator, AC-kompressor og jeg skal komme efter dig.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Kør stationcar som Senna med 5-cyl, turbo og Quattro

Og før puristerne korser sig, er der tale om originalfarven ‘Deep Blue Pearl’, som er lidt mere iøjnefaldende end den ‘Black Magic Pearl’, den er født i. Foruden lakeringen har den fået et komplet service med udskiftning af alle væsker.

Er man religiøs VW-purist, er det nu, man skal kigge væk. Der er nemlig også tilføjet eftermonterede dele som 350mm skiver foran med 6-stemplede kalibre fra Porsche Cayenne, sænket KW-undervogn fra Gepfeffert og Superleggera-fælge fra OZ. Og ja, R32 er født på OZ, men ikke Superleggera-modellen.

Kabinen er prydet med sort himmel og røde seler – men hovedretten findes bagtil. Den er nemlig også udstyret med Miltek udstødning fra katalysator samt manifold. Golf IV R32 er kendt for at være den Golf af alle, der lyder bedst, og med trylleriet fra Miltek er lydbilledet utvivlsomt kun blevet bedre.

Mere sjælden end som så

Nu lagde jeg ud med at beskrive denne Ugens fund som én af de mest eftertragtede Golf-modeller, og det baserer jeg på to faktorer:

Den første er selvfølgelig, at VW Golf IV R32 er den første R-model i rækken. Den har skabt grobund for adskillige hottere hot hatches, der er hurtigere end GTI’erne, og da den blev lanceret i 2002 fik den alle til at tabe kæberne.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Vanvittig Audi er hurtigere end Bugatti Chiron

VR6-motoren deler mange komponenter med den 3,2-liters høvl, man finder i Audi TT, og yder 241 hk, der formøbles af et Haldex-baseret 4Motion-firehjulstræk. Ved lanceringen var R32 den næsthurtigste model på VW-programmet – kun overgået af VW Phaeton W12.

Efterspørgslen på Golf R32 kommer bag på VW, der oprindeligt kun havde planlagt at sælge den i modelår 2003. De udvider straks til modelår 2004, som denne Ugens fund, og vælger også at tilbyde den til det amerikanske marked såvel i et begrænset antal til Australien.

Apropos begrænset antal, så bringer dét mig til faktor to: Selvom VW udvider produktionen, er Golf IV R32 stadig en sjælden bil. Det anslås, at 14.000 eksemplarer ruller fra fabriksbåndet i Wolfsburg med 5.000 til USA, 7.500 til Europa, 200 til Australien og 1.300 spredt til øvrige markeder.

Denne Ugens fund hører dog til blandt de ekstra sjældne. Hovedparten af ovennævnte biler er nemlig 3-dørs, mens kun ganske få europæiske biler er 5-dørs. Faktisk mener man, at der kun blev produceret 500 stk. som 5-dørs!

Det ellers så omfangsrige tyske brugtmarked indikerer, at dét tal ikke er skævt. Der er nemlig kun fire til salg i hele Tyskland. Med denne Ugens fund kan du derfor blive kørende som de færreste andre i en model, der får de fleste til at dåne – i hvert fald mig! Se bilen her, hvis ikke den er solgt i mellemtiden.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

BMW iX1 sniger sig ned på 395.000 kr.

Den elektriske iX1 – og søstermodellen iX2 – er faldet 25.000 kr. Med priser fra 395.000 kr. står elbilerne bedre i et marked med hård konkurrence, men der er stadig plads til forbedringer.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS