august 26, 2024

Ugens fund: Er Kevin Magnussens Ferrari 488 din drømmebil? 

Kevin Magnussens køreegenskaber følger desværre ikke med, men det skal ikke stoppe dig for at udleve din Formel 1-drøm bag rattet.

TEKST: Zacharias Lund FOTO: Salgsbilleder

Er der noget, der kan samle bilelskere på tværs af generationer, så er det røde Ferrarier. Hvad end man har drømt om en Ferrari Enzo, F40, 288 GTO, F50 eller LaFerrari, så har den med stor sandsynlighed været rød. 

Det er lidt en uskreven regel, at en Ferrari skal være rød. Jeg drømte selv om den røde Ferrari F40, der hang på mit værelset som lille.

Var jeg barn i denne tid, kunne jeg sagtens have drømt om denne ugens fund. Det er nemlig ikke ‘bare’ en rød Ferrari. Det er Formel 1-køreren Kevin Magnussens tidligere Ferrari.

Kevin er eneste ejer af denne Ferrari 488 GTB, hvilket betyder at de 3.000 km på tælleren udelukkende er kørt af ham. Nu har du en unik mulighed for at føje flere kilometer til den tæller og blive ejer af en ganske unik rød Ferrari. 

HAAS F1-team

Kevin har selv specificeret og sat sit eget præg på bilen. Et tydeligt tegn på dette er blandt andet i kabinen, hvor hans logo ‘KM20’ ses i nakkestøtterne og på indstigningslisterne. 

Derudover er der fartstriben, der løber henover bilen. Denne stribe er lavet i HAAS-teamets farver (rød, sort og hvid). Skulle man være i tvivl, så findes der kun én Ferrari med dette, hvilket gør denne Ugens fund helt unik.

Denne farvekombination er valgt, da Kevin Magnussen lige havde skrevet under på sin kontrakt med Formel 1-teamet, da han købte og specificerede denne ugens fund. 

Som om det ikke var nok, får man også et sæt rejsekufferter med, hvor striben også fremgår sammen med Kevin Magnussens logo. Læg dertil at man får racerkørerens gamle hjelm fra hans tid ved Renault og billeder fra da han var nede på fabrikken og speciallave denne ugens fund. 

Ferrari 488 GTB

Motor: V8, 3.902 cm3, benzin
Ydelse: 670 hk / 760 Nm
0-100 km/t: 3 sekunder
Tophastighed: 325 km/t
Forbrug: 8,8 km/l
Mål (L/B/H): 457/195/121 cm
Køreklar vægt: 1.370 kilo


Tung arv 

Ferrari-kendere vil vide, at denne ugens fund, Ferrari 488 GTB, var efterfølgeren til en ganske ikonisk bil. Ferrari 458 Italia og især Speciale-udgaven bliver af mange betegnet som den bedste superbil nogensinde.

Ferrari 488 GTB bygger videre på de takter. 50% mere downforce og bedre aerodynamik har denne ugens fund for eksempel. De keramiske bremser stammer fra LaFerrari og har reduceret bremselængden med 9% sammenlignet med forgængeren 458. 

Motoren har fået en turbo, hvilket er første gang siden F40, at Ferrari har brugt turbo på deres V8-motor. Det har givet 488 GTB hele 670 hk.

Denne ugens fund er på mange måder en optimering af forgængeren. I 2015 blev 488’eren udnævnt som årets superbil af magasinet Top-Gear, Motor-Trend kaldte den i 2017 for årets drivers car og legenden Jeremy Clarkson kalder Pista-udgaven af 488 for årets superbil i 2019. 

Denne ugens fund har altså bevist, at den kan løfte den tunge arv fra forgængeren. Selvom Ferrari 458 var en sublim bil, tør det vist godt siges at Ferrari 488 GTB følger trop. 

Drømmen om F1

Er man fan af Formel 1 eller går man bare en smule op i det, må denne ugens fund være lidt af en drøm. Men for de fleste vil det være en drøm at eje en hvilken som helst Ferrari.

Sætte sig ind bag rattet og se Cavallino Rampante i emblemet, for derefter at tænde op for de otte cylindre. Jeg får kuldegysninger bare ved tanken. 

Det er selvfølgelig gratis at drømme, men sådan en unik bil som denne kommer selvfølgelig med et prisskilt i virkeligheden. Den er ikke helt billig, lad mig sige det sådan. 2.611.000 kr. – og det er uden afgift.

For den pris får man noget ganske unikt, ja faktisk er det nok den eneste i verden. Læg dertil at den har været ejet af Danmarks ubestridte Formel 1-konge, Kevin Magnussen, så har bilen pludselig endnu mere at byde på. Den er til salg ved Formula Automobile og du kan opleve den lige her.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Flere brugte Ferrari til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS