marts 30, 2023

Ugens fund: Den hurtigste “rigtige” bil på Bilbasen

Inden Tesla-krigerne kommer for godt i gang og melder ind med deres viden om Tesla Plaid, er der her tale om den hurtigste “RIGTIGE” bil på Bilbasen. Ugens fund er en hidsig japansk Nissan GT-R.

TEKST: Zacharias Lund
FOTO: Salgsbilleder

Det er japansk, det er hurtigt og vigtigst af alt er det ikke en elbil. Jeg er fuldkommen opmærksom på det faktum, at der er et par Tesla’er, der accelererer hurtigere til 100 km/t, men lev med det. I denne uge handler det om Nissans genistreg af en superbil, som bider skeer med selv de hurtigste hyperbiler.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Verdens hurtigste SUV er til salg på Bilbasen

Jeg er yderligere også opmærksom på, at Bilbasen har en yderst potent Porsche 911 Turbo S Brabus 820 til salg, der på papiret runder 100 km/t på samme tid, men man skal have opfundet en sjov klods af plastik eller eje et stort tøjimperium, for at kigge den vej. Nissan GT-R kan fås for menneskepenge.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Den vildeste BMW nogensinde

Udover at være fantastisk hurtig i en lige linje, formår denne Ugens fund også at tage sving så voldsomt hurtigt og præcist, at dækkene og fælgene er speciallavet med en højere kant, så dækket ikke ryger af. Den vanvittige racer udbydes lige nu ved Nordic Drive og kan leases for 4.980 kr./md.

Nissan GT-R 3.8 V6 Black Edition

Motor: V6, 3.799 cm3, benzin
Ydelse: 550 hk
0-100 km/t: 2,7 sekunder
Tophastighed: 315 km/t
Forbrug: 8,5 km/l
Mål (L/B/H): 467/190/137 cm
Køreklar vægt: 1.740 kilo
Bagagerumsvolumen: 
315 liter
Nypris:
 Omkring 2.500.000 kr.


Ejeren beretter

Nissan GT-R er kompleks på mange måder og et maskineri uden lige, der til tider fungerer for godt, hvilket gør køreoplevelsen en smule uinvolverende. Det vil den nuværende ejer dog gerne mane til jorden.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: 4 turboer i dieseldrevet motorvejsmissil fra BMW

Den nuværende ejer beretter, at Nissan GT-R er en fantastisk køremaskine, hvor man kan høre differentialer (for og bag), turboerne spole op og gearkassens tandhjul arbejde som var det en rendyrket racerbil.

Det er også til at forstå, da Nissan GT-R er udviklet i tæt samarbejde med Nissans motorsports division. Et samarbejde, der daterer helt tilbage til 60’erne og 70’erne, hvor Nissan Skyline fik en GT-R-variant, der satte gang i en årrække af legendariske kultbiler.

Speciallavet ned til mindste detalje

Dybt inde i Nissans Yokohama fabrik, ude af syne og i et lille rum kaldet “the clean room” har fem mesterbyggere de seneste år håndbygget den vilde 6-cylindrede benzinmotor. På papiret yder motoren 550 hestekræfter, men det kan variere fra bil til bil eftersom at motoren er håndbygget.

Endnu vildere er det, at hver enkelt håndbyggede motor har en gearkasse bygget specielt til den. Så hver eneste Nissan GT-R, der bliver bygget, er sin helt egen.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Italiensk tyr med racergener

Nissan GT-R er et stykke ingeniørkunst af allerhøjeste kvalitet. Hver eneste detalje er gennemtænkt og har en eller anden ide bag sig. For eksempel kan eksteriøret for nogen se lidt kantet ud, men alle de små luftkanaler hen over køleren, siderne og i fronten har til formål at lede vinden rundt om bilen og op på spoileren for at maksimere aerodynamikken og downforce.

Teknisk indblik

Nissan GT-R er utrolig på mange parametre, hvad end det er sving i høj fart eller en fantastisk acceleration. Når bilen nu er så god på mange parametre er det også vigtigt at kunne monitorere dem ned til mindste detalje

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Nissan Skyline GT-R er legenden fra Playstation

Det er blandt andet muligt at monitorere olie-temperatur, G-påvirkning, kølevæsketemperatur og boost. Derudover er det muligt at se benzinøkonomi og hvorvidt man udnytter de seks gear til fulde. Til sidst er der et stopur, der kan startes og stoppes fra rattet, når man er ude på en flyvende omgang på banen.

Gener fra racerbilen

Det er tydeligt at mærke, hvordan motorsports divisionen fra Nissan har været inde over produktionen, når man i kabinen bliver mødt af matteret karbonfiber og knapper dedikeret kun til at øge performancen.

I eksteriøret er det også tydeligt at se, hvordan bilen er præget af motorsporten. Flydende bremseskiver fra Brembo, flat-bottom underside og en velproportioneret hækspoiler.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: En Oscar-vinders britiske sportsvogn

Det hele giver også mening, når man tæsker den gennem sving med over 100 km/t og accelerer fra 0 til 100 km/t på sølle 2,7 sekunder, hvor arbejdet fra motorsporten virkelig kan mærkes.

Her er altså mulighed for at få en utroligt velkørende maskine, der æder sving og hyperbiler til morgenmad med motorsports ekspertise og teknik. Du kan lease Denne ugens fund ved Nordic Drive lige nu og opleve den her.


Brugte hurtige japanske biler til salg.

Se flere Japanske biler med god power her.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS