Langtidstest: Renault Scenic E-Tech – Introduktion
En af årets mest interessante elbiler er Renault Scenic E-Tech. Nu har vi fået den til test i nogle måneder for at finde ud af, om den er et godt køb.
Foto: Salgsbilleder
Det er som at sidde på en livlig rutsjebane at være brugtvognsforhandler.
Først kom corona, der lukkede forhandlerne ned, holdt folk hjemme, lukkede for salget af brugte biler, og fik markedet til at bugne med biler. Så lukkede landet op, og danskerne købte økonomiske pendlerbiler som aldrig før for at undgå smitte i tætpakkede morgentog.
LÆS OGSÅ | Ny rekord: Flere end 5.000 elbiler på Bilbasen
Dernæst begyndte den sagnomspundne chipmangel, der gjorde, at der ikke var biler nok at sælge, og brugtmarkedet svandt ind. I øjeblikket er danskernes øjne rettet mod el- og gasmålere, mens muldvarpeskindet bliver i inderlommen. Nu er der igen mange biler til salg.
Når der er mange biler til salg, der der gode handler at lave. Derfor er vi aktuelle med en ny kampagne, der er døbt ‘Utroligt, hvad du kan finde på Bilbasen’ – og herunder viser vi, hvad utroligt er.
Vores kampagne viser, at der lige nu er særligt gode handler at gøre på Bilbasen. Så gode, at selve handlen overskygger en vild historie om en spontan hovedbundstatovering eller en farverig pedicure før en kvartalspræsentation. Bilbasens markedsanalytiker, Jan Lang, giver sit bud på 3 gode brugtbilhandler.
LÆS OGSÅ | Brugte elbiler falder i pris
Den anden slags utroligt, der fylder på Bilbasen, er de biler, som vi hylder hver uge i vores koncepter ‘Ugens fund’ og ‘3x. Her går vi i afkrogene af Bilbasen og finder de biler, der ikke altid er de bedst prissatte eller mest økonomiske, men som altid pakker en vild historie.
Hvis du læser videre, vil du kunne se begge slags utrolige biler, som du altid kan finde på Bilbasen.
Elbilen: Tesla Model 3 fylder meget i vores statistikker i øjeblikket. Først fordi der er flere brugte eksemplarer til salg i Danmark, end der i hele Tyskland – et land med 80 mio. indbyggere. Dernæst fordi den er den mest søgte bil på Bilbasen.
Det store udbud af Tesla Model 3 gør, at der er en god handel at lave, hvis man køber brugt. Størstedelen af bilerne til salg er 20.000 kr. billigere, end de var for bare en måned siden, og de brugte Model 3 er generelt meget billigere, end de er fra ny. For under 300.000 kan man få en Tesla Model 3 Standard Range med kun et par år på bagen. Det er meget bil for pengene!
Danskerdarling: Selvom danskerne er helt pjattede med alt, der bare rimer på SUV, så er mellemklassen, også kaldet Golf-klassen, stadig blandt de bedst sælgende. Og her peger Jan Lang på Opel Astra som den utroligt handel lige nu.
Når familien Danmark køber bil, er det i et gennemsnitligt prisleje á 150-170.000 kr., og til den slags penge får man meget bil i en Opel Astra fra 2018 til 2020. De er gavmildt udstyret og fås både som almindelig hatchback samt som stationcar.
Budgetbasker: Hyundai i10 er en billig bil. Vælges en basismodel uden meget udstyr, kan et spritnyt eksemplar købes for under 120.000 kr. Og det er netop den lave købspris fra ny, der gør Hyundai i10 til et fremragende brugtkøb.
Fordi Hyundai i10 er billig fra ny, holder det brugtpriserne automatisk nede. Bliver brugtprisen for høj, vil køberne hurtigt overveje at bruge pengene på en ny i stedet – også selvom den brugte er bedre udstyret. Derfor kan man få en veludstyret bil fra den efterspurgte mikrobilsklasse, der stadig kan være omfattet af fabriksgaranti, til en god pris.
Bred banan: Når der står ‘RS’ på en moderne Audi, er det nok til at tage pusten fra de fleste. Her er tårnhøje hestekræfter, firehjulstræk og et ondt design. Denne Audi RS7 er født med 605 hk og går fra 0 til 100 km/t på bare 3,7 sek.
Alligevel har man kigget på den og tænkt ‘det kan godt blive vildere, det her’. Derfor er der bygget et widebody kit på bilen med en tyk streg under wide. Til at fuldende udseendet er selvfølgelig også lagt på et sæt seriøse alufælge. Fy for en skefuld!
Lækkert ladefund: I 1986 rullede denne Mercedes-Benz 190 E af fabrikken. I stedet for at køre hjem til Herr und Frau Schmidt, kørte den i en opvarmet hal og blev parkeret. Her stod den uden at køre én eneste kilometer i 18 år.
Præcist hvorfor, ejeren lod den holde, melder historien intet om, men i 2007 da vedkommende går bort, bliver bilen hentet fra Berlin til Danmark. Derfor har du her en unik mulighed for at købe en næsten fabriksny bil, der er 36 år gammel.
Millionærlegetøj: Al fornuft siger, at hvis man bruger næsten 2 mio. kr. på en bil, så er det som minimum en bil, man skal kunne køre til bageren i søndag morgen. Med mindre man er en millionær, der keder sig og allerede har garagen fyldt.
Denne KTM X-Bow GTX er lige dele legetøj og bil. Den er udstyret med en 5-cylindret motor fra Audi RS3 der er peppet til 530 hk, hvilket er vildt, når bilen kun vejer godt et ton. Det er også så vildt, at den ikke har danske plader på. Det er et milliondyrt stykke legetøj, der er forbeholdt racerbanen
En af årets mest interessante elbiler er Renault Scenic E-Tech. Nu har vi fået den til test i nogle måneder for at finde ud af, om den er et godt køb.
Hyundai Ioniq 9 er både stor i størrelsen og stor på rækkevidde. Den nye syvsæders elbil fra Hyundai er over fem meter lang og har en rækkevidde op til 620 kilometer.
En god gammeldags shitstorm har ramt det britiske bilmærke Jaguar, der i en moderne og nærmest woke genfødsel af brandet har fået det forenede internet på nakken.
BMW har brug for en ny iX3 her og nu, men produktionen af den nye elektriske SUV starter først i slutningen af 2025 på fabrikken i Ungarn – og den eksisterende iX3 udgår nu af produktion i Kina.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2024 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.