DrømmebilerNyheder

Verdens stærkeste: Her er den spritnye Porsche 911 GT3 RS

Af i Drømmebiler, Nyheder

Af: Esben Skrumsager  / d. 21. februar 2018

Med 520 galopperende hestekræfter under højre fod skal du holde tungen lige i munden, når du sætter dig bag rattet i den nye Porsche 911 GT3 RS.

Alene at læse om bilen kræver faktisk stor koncentration. Sammen med de sprøde billeder af bilen – som du kan se i galleriet herunder – har tyskerne udsendt en pressemeddelelse, som får Karnovs lovsamling til at ligne en Pixi-bog.

Med beskrivelser af bilens nykalibrerede bagakselstyring, motorsportsatmosfære, elastokinematiske lejer, motorsportsildslukker, forberedelse til batteriskillerelæ kulfiberkomponenter og ikke mindst letvægtsbagsædeafdækning er der ingen tvivl om, at det er en avanceret størrelse, vi har fat i.

Rager det også dig en høstblomst? Det tænkte vi nok. Så herunder har vi samlet alt, du skal vide om bilen.

Priser og specifikationer: Alt du skal vide om Porsche 911 GT3 RS

Den bliver faktisk først vist frem på biludstillingen i Genève i begyndelsen af marts, men allerede nu har vi altså fået billeder af bæstet fra motorsportsafdelingen hos Porsche.

LÆS OGSÅ: Video: Drop lejligheden og bo i denne Porsche i stedet

911 GT3 RS er udstyret med 6 cylindre i en 520-hestes sugemotor på 4 liter. Det er 20 hk mere end forgængeren, og det gør den til den stærkeste serieproducerede 911’er med sugemotor nogensinde.

Den nye supersportsvogn er blevet udviklet på basis af 911 GT3 og blevet gjort endnu skarpere. Porsche 911 GT3 RS accelererer fra 0 til 100 km/t på 3,2 sekunder, og tophastigheden nås ved 312 km/t.

Den nye supersportsvogn koster fra kr. 3.780.602 inklusive moms, afgifter og landespecifikt udstyr. Brændstofforbrug ved blandet kørsel er opgivet til teoretiske 7,8 km/l.

Hvis en Porsche 911 GT3 RS er en tand over dit budget, behøver du ikke fortvivle. På Bilbasen er der lige nu mere end 350 forskellige 911’ere til salg. Hvis du gerne vil indsnævre feltet, kan du måske blive klogere ved at læse vores begynderguide til køb af Porsche 911.

Esben Skrumsager
Om forfatteren

Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder. Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.