Kategorier
Test og anmeldelser Video

Video: Audi Q8 – bilen Berner hader at elske

Audi Q8 er en af de der SUV’er, som Anders Berner per definition ikke bryder sig om. Men Audi har faktisk tænkt sig om, og det kaster en lettere modvillig kærlighedserklæring af sig.

Video: Anders Berner  | Dato: 1. marts 2019

Det er svært at finde fejl på Audi Q8. Selvom jeg har et anstrengt forhold til højbenede modeller, må jeg indrømme, at den luksuriøse tysker er noget nær perfekt.

I videoen her ser jeg nærmere på de fremragende fortrin:

Pris på Audi Q8

Med en potent 3-liters V6-motor under hjelmen, som yder 286 hestekræfter, stikker den fra o til 100 km/t på 6,3 sekunder. Bilen fås i øjeblikket kun med dieselmotor og 8-trins automatgear. Prisen begynder ved 1,3 millioner kroner.

Det kan godt være, det er en ny model, men hvis du har forelsket dig i bilen, går du ikke forgæves på brugtbilmarkedet. Der er allerede adskillige Audi Q8 til salg på Bilbasen.

Udstyr i Audi Q8

Med i prisen på 1,3 millioner kroner får du blandt andet 19″ alufælge, tre års Audi connect navigation og infotainment, digital instrumentering, automatisk nødbremse, elektrisk bagklap, eljusterbare forsæder, LED-lygter for og bag, klimaanlæg, læderindtræk, parkeringsassistent og en undervogn med støddæmperregulering.

Det er en fin pakke, men der er flere elementer, som du kan overveje at tilkøbe. 360 graders kamera gør det meget lettere at parkere bilen på snævre pladser. Det koster 14.000 ekstra. Firehjulsstyring er nærmest en nødvendighed, da det gør bilen mere velkørende og nemmere at manøvrere. Det koster 25.000 kroner. Et elektrisk anhængertræk må du slippe knap 24.000 kroner for, og matrix LED-lygter – som automatisk sørger for fremragende oplysning af vejen – koster dig rundt regnet 33.000 kroner.

Du kan se hele udstyrslisten og priserne på ekstraudstyret her.

LÆS OGSÅ | Første Audi e-tron i Danmark: Her er prisen på den store elbil

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.