ElbilerNyheder

Første Audi e-tron i Danmark: Her er prisen på den store elbil

Af i Elbiler, Nyheder
Med Audi e-tron præsenterer Audi sin første rent elektriske, serieproducerede model. Det første eksemplar af luksus-SUV’en er netop landet på dansk jord med en forventet pris på under en million kroner.

Af: Esben Skrumsager / d. 27. november 2018 (opdateret 10. januar 2019 med nye priser)

Det er ikke mere end et par måneder siden, tyskerne for første gang løftede sløret for Audi e-tron. Men allerede nu er et enkelt eksemplar af den den elektriske SUV landet på dansk jord.

Den skal på charmetur hos en række af landets Audi-forhandlere, før bilen officielt kommer til landet efter årsskiftet. Det skriver Audi på det sociale medie Instagram:

Med en rækkevidde på over 400 kilometer (iht WLTP-testcyklussen) skal den velvoksne firehjulstrækker udfordre Tesla Model X, og forhåndsinteressen lader til at være stor.

– Vi har oplevet stor interesse i vores elektriske Audi e-tron bl.a. hos vores forhandlere og med mange tilmeldinger til vores e-tron-specifikke nyhedsbrev. (…) Vi er glade for at kunne tilbyde vores dedikerede kunder en unik mulighed for at komme med på rejsen, når Audi nu indleder en ny epoke og bliver elektrisk, siger Morten Friis-Olsen, marketingchef hos Audi Danmark, i en pressemeddelelse.

Her er den forventede pris på Audi e-tron

Blandt andet på grund af den politiske slingrekurs på afgifterne, er der endnu ikke meldt priser ud på bilen, men skulle regeringens nuværende klimaudspil blive en realitet, forventer den danske importør at kunne holde prisen under en million danske kroner. Det bekræfter Audi’s danske pressechef over for Bilbasen:

– Prisen på bilen afhænger af finansloven. Afgiften på elbiler stod til at stige til 40 procent i 2019, men hvis regeringens klimaudspil godkendes med finansloven, fastholdes de eksisterende 20 procents afgift på elbiler, og så vil prisen lande på ca. 935.000 kroner, siger Britt Stellinger fra Audi Danmark.

BEMÆRK: Efter yderligere forhandlinger med Audi har den danske importør fået prisen ned på 799.995 kroner.

LÆS OGSÅ: Test: Mercedes sætter strøm til fremtidens ministerbil

Hun bekræfter, at man fra importørens side er meget positivt overrasket over de ikke-bindende forhåndstilmeldinger:

– Vi har dags dato har 337 forhåndsreservationer af Audi e-tron. Og det er vel at mærke kunder, der har været inde med nemID og bekræfte reservationen, fortæller Britt Stellinger.

Specifikationer: Sådan virker Audi e-tron

Audi e-tron drives af to elmotorer med en systemydelse på op til 408 hk (300 kW) og et drejningsmoment på 664 Nm. Som med alle andre biler sker kørslen uden emissioner og næsten helt lydløst.

Ifølge Audi skulle en ny generation af quattro – det elektriske firehjulstræk – sikre fremragende vejgreb og dynamik i al slags terræn og ved alle vejrforhold ved at regulere fordelingen af trækkræfterne mellem de to aksler.

LÆS OGSÅ: Her er de opdaterede priser på Tesla Model 3

Når du træder på bremsen, aktiveres  bremses bilen alene via elmotorerne i 90% af alle tilfælde (op til 0,3 G). Energien opsamles via et rekuperationssystem, som basalt set minder om dynamo. Hvis du bremser bilen med mere end 0,3 G, aktiveres hjulbremserne.

I Audi e-tron har du mulighed for at lade med op til 150 kW på hurtigladestandere. I størstedelen af tiden vil den eldrevne SUV dog blive ladet op hjemme med 11 kW eller som ekstraudstyr med 22 kW.

Audi e-tron med nyt navigationssystem

Navigationssystemet kommer med intelligente forslag til destinationer på baggrund af tidligere kørte strækninger. En e-tron-ruteplanner supplerer og viser den passende strækning med de nødvendige ladesteder.

Talrige assistentsystemer skal bidrage til en mere sikker og komfortabel køretur – herunder den standardmonterede effektivitetsassistent. Den understøtter føreren i en økonomisk kørestil med forudseende anvisninger i Audi virtual cockpit og den automatiske regenerering af strømmen.

LÆS OGSÅ: Sådan er det at køre på skiferie i en Tesla Model X

Systemet registrerer de trafikale omgivelser og vejens forløb ved hjælp af radarsensorer, kamerabilleder, navigationsdata og Car-to-X-informationer. I samspil med den adaptive kørselsassistent kan effektivitetsassistenten endvidere decelerere og accelerere el-SUV’en forudseende.

Audi e-tron i Danmark

Audi e-tron er blandt de elbiler med længst rækkevidde, der enten er eller kommer på markedet i 2019. Vi har samlet dem alle, og du kan se listen lige her: Elbiler med længst rækkevidde 2019.

Bilen produceres på den CO2-neutrale fabrik i Bruxelles, og de første eksemplarer finder vej til de danske forhandlere i begyndelsen af 2019. Du kan dog allerede nu forhåndsreservere én.

Forhåndsreservér Audi’s elbil

For nylig havde Audi verdenspremiere på deres første rent elektrisk drevne bil. Interessen har ifølge importøren været stor, og nu følger Audi Danmark efter bl.a. Norge, som har haft stor succes med deres online-reservation af Audi e-tron.

Med en forhåndsreservation lover Audi en plads i køen, når produktionen på fabrikken skal planlægges.

Det er første gang, at Audi i Danmark tilbyder online forudbestilling af en af deres nye modeller, og i modsætning til konkurrenten Tesla opkræves der ikke depositum.

Du kan læse mere om den ikke-bindende forhåndsreservering her: site.audi.dk/reserver-etron

Esben Skrumsager
Om forfatteren

Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder. Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er redaktøren på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.