Audi S6 2020
marts 13, 2020

Video: En dieseldrevet stationcar, der er sportslig?

Engang havde Audi S6 en 10-cylindret motor fra en Lamborghini — nu har den en 6-cylindret motor, som oven i købet kører på diesel! Hvad er nu det for noget? Berner tester Audis nye motorvejsmissil.

Tekst: Simon Hallenslev / Video: Anders Berner  / Dato: 13. marts 2020

Da Audi i 1994 for første gang valgte at smide lidt krydderi i tilværelsen som sedan- og stationcarejer, skete det ved at erstatte navnet A6 med S6 og ved at lirke både en 5-cylindret og en 8-cylindret motor ned i en ellers ret konservativ øvre mellemklassebil.

Siden fik S6 en ikke så kedelig V10-motor, som på daværende tidspunkt også blev brugt i Lamborghini Gallardo. Dernæst fik den V8 med biturboladning og nu … ja, nu har den en 6-cylindret dieselmotor. Kan et tysk skrummel af en stationcar med dieselmotor være sjov? Og hvad står S’et i øvrigt for i S6?

Alt det og mere til svarer Anders Berner på i videoen herunder:

En dieselhakker, der pynter på regnskabet

Som Berner før har forklaret dig — i denne video om AMG — træder der i 2021 en ny EU-lov i kraft, der tvinger bilproducenterne til at tænke kreativt med miljøregnskabet. Loven betyder, at den samlede flåde af biler fra en bilfabrik maksimalt på udlede 95 gram CO2 pr. kørte kilometer.

Derfor har Audi for første gang valgt at forvandle de meste af sit “sportslige” S-model line-up til en ren dieselfest. De kører nemlig længere på literen! Og er det overhovedet så skidt igen?

Den hurtigste Audi S6 nogensinde

Den nærmest mytiske Lamborghini-motor, der i 2006 fandt vej til den store, tunge limousine, stadfæstede, at S6 altid kun havde haft ét party-trick i ærmet: De var gode til at køre hurtigt, så længe det gik ligeud.

Sådan er det ikke længere! Audi har nemlig muligvis bygget den hurtigste S6 nogensinde. Det har de gjort ved at udfordre sig selv på undervognen og dynamikken i styretøjet.

SE OGSÅ | Vild med V8: Berner og Sommerlund er fan af hver sin 8-cylindret V8

Den nye S6 er dermed nytænkning fra Audi på flere parametre. Ikke alene er det den første dieseldrevne Audi S6 nogensinde. Det er også den første Audi S6 nogensinde, der er bedre til andet end at køre hurtigt fra lyskurven eller på Autobahn.

Med firehjulstræk og firehjulsstyring, der bare fungerer, har Audi formået at gøre en 2,1 tons dieseldrevet stationcar til en sjov bil. Så det er måske dét, S’et står for: Sjov.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Elon Musk: Tesla Roadster kommer i 2025

November 2017. Det var dér, Tesla afslørede den anden generation af Roadster. Nu er vi i marts 2024, og den elektriske sportsvogn er stadig ikke på gaden – men hvis vi skal tro Elon Musk, er ventetiden næsten forbi.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS