Kategorier
Forbrugerstof Video

VIDEO: Den bedste og værste VW nogensinde

Volkswagen har produceret biler i mere end 80 år, men hvilken er den bedste og værste? Anders Berner ved det.

Video: Anders Berner  / Dato: 17. april 2020

Hvis du går og tror, at VW Up er den værste Volkswagen nogensinde, så er du helt galt på den. Den bedste? Nej, det er ikke den kæmpe store og tunge SUV Touareg. Måske hvis du spørger Suzuki-Jimmy, men Anders Berner ser helt anderledes på sagen.

SE OGSÅ | Priserne på biler falder – gør en god handel NU

Berner tager udgangspunkt i modeller fra nyere tid og ser bort fra dem, du alligevel ikke kan huske. Se med her, når Anders Berner kårer den bedste og den værste VW.

Volkswagen Fox

Den lille Fox kommer i 2006 som erstatning for den lille øko-bil; VW Lupo. Den er en smulle større men stadig kortere end storebror VW Polo. Veludstyret var den heller ikke ligefrem – ikke engang for tiden. Alle modeller havde godt nok CD-afspiller men elektriske ruder og centrallås kostede ekstra.

LÆS OGSÅ: Hvilke bilejere klapper, når flyet lander?

Motorprogrammet i Danmark indeholdt valget mellem den mildest talt brystsvage 1,2-liters eller den 20 hk stærkere 1,4-liters. Du kunne spare cirka 13.000 kr. ved at vælge den lille, men så måtte du også undvære ESP.

Specifikationer

VW Fox 1,4

Motor: R4 benzin, 1.390 ccm

Ydelse: 75 hk / 126 Nm

0-100 km/t: 13,0 sek.

Tophastighed: 167 km/t

Forbrug: 14,8 km/l (EU-miks)

Startpris: 144.448 kr.

Volkswagen Passat GTE

Den faceliftede Passat GTE transporterer dig lydløst og emmisionsfrit i op til 55 km takket være et relativt stort batteri og en elmotor – hvis du vel at mærke husker at lade den op. GTE er nemlig en såkaldt plug-in hybrid.

LÆS OGSÅ: 3x biler du kan blive hjemme i

Styretøjet er tilpas vægtet og snuden styrer hen, hvor du gerne vil have den. Uden drama og overraskelser, men også uden nogen form for underholdning. Undervognen er ligeledes tilpas sat op til både at være komfortabel, men samtidig sikre, at Passat ikke sejler rundt i blæsevejr eller på de små veje. Stabilitet er nøgleordet.

Specifikationer

VW Passat GTE

Motor: R4 benzin, 1.395 ccm

Ydelse: 218 hk / 400 Nm

0-100 km/t: 7,4 sek.

Tophastighed: 222 km/t

Forbrug: 76,9 km/l (WLTP)

Startpris: 412.517 kr.

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.