Kategorier
Elektrisk Video

Video: Biler, du SKAL tjekke ud (og den du skal holde dig fra)

Til Årets Bil i Danmark 2023 giver Berner og Christian Schacht tommel op til nogle biler – og tommel ned til én kæmpe skuffelse.

Video: Anders Berner

Så er det den tid på året igen: Årets Bil i Danmark skal kåres! Denne gang Årets Bil i Danmark 2023 og vanen tro går Berner og Jyllands-Postens bilredaktør, Christian Schacht, bilerne igennem for at finde det der holder, og det der på ingen måde holder.

SE OGSÅ | Video: Bag om Årets Bil i Danmark 2023

Sidste år løb elbilen Hyundai Ioniq 5 med titlen som Årets Bil i Danmark 2022 og igen i år fylder elbilerne meget i feltet. Vi kender da også allerede nu de syv finalister hvoraf vinderen bliver kåret d. 30. november. Finalefeltet i år tæller seks elbiler og en enkelt ikke-elbil.

Den fedeste bil derude

Den fedeste bil til kåringen i år, hvis du spørger Christian Scacht, er den ikoniske VW-bus, der nu er fuldt elektrisk. Retro-detaljer er hevet med over fra de første generationer til den nye VW ID.Buzz.

ID.Buzz er længe ventet og efter lanceringen har omtalen været massiv. Den charmerende indpakning tager kegler og ID.Buzz er for mange familier en eletkrisk drømmebil med masser af plads.

LÆS OGSÅ | BMW i4, MG4 og Nissan Ariya med i finalen til Årets Bil i Danmark 2023

Til gengæld er batteriet det samme som det, du finder i VW ID.4. Kombineret med en stor indpakning og masser af kilo på sidebenene giver det ikke den bedste rækkevidde – og så er den dyr. 490.000 kr. starter den på.

Den ringeste derude

I den anden ende er Berner og Christian helt enige om den største skuffelse. Den er godt nok billig og den eneste (udover Porsche Taycan) elektriske stationcar på det danske marked.

Men det kan altså blive for billigt. MG5 føles som en gammel bil, hvor fossilmotoren er hevet ud og erstattet af en elmotor. Siddestillingen bag rattet er rimelig ringe og det gælder, i særdeleshed, også siddestillingen på bagsædet.

Der er ingen støtte til lårene og loftshøjden, trods der er tale om en stationcar, er mindst lige så ringe. Den har dog et es i ærmet – selvom det er ganske få, der rent faktisk får brug for det. Den har nemlig vehicle to load, som betyder, at du kan bruge elektriske apparater med strøm fra bilens batteri.

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.