Kategorier
Video

Video: BMW M240i eller Audi RS3? Hvem bygger den bedste bil?

BMW M135i og M235i skuffede os fælt med 4-cylindrede motorer, der lå på den forkerte led i motorrummet. Nu gør BMW op for dem begge med M240i, der har masser af kræfter og motoren på den rette led.

Video: Anders Berner

I realiteten er det lidt noget roderi fra BMWs side. Det er nærliggende at tro, at BMW M235i og BMW M240i er den samme bil med få modifikationer. Intet kunne imidlertid være mere forkert. De er nemlig bygget på forskellige platforme.

BMW M235i deler en platform med BMW 1-Serie, der er forhjulstrukken som udgangspunkt og har en 4-cylindret motor liggende på tværs. BMW M240i snobber i stedet opad og deler platform med BMW 3-Serie og 4-Serie, der er baghjulstrukne med 6-cylindrede motorer på langs i de højere udstyrsvarianter.

Det gør en verden til forskel, når man kommer bag rattet. Så meget, at BMW M240i faktisk kan bide skeer med topmodellen Audi RS3. Se bare her:


BMW M240i xDrive

Motor: R6 benzin, 2.998 ccm
Ydelse: 374 hk / 500 Nm 
0-100 km/t: 4,3 sekunder
Tophastighed: 250 km/t
Forbrug: 12,2 km/l
Mål (L/B/H): 454/183/140 cm
Bagagerumsvolumen: 
390 liter
Startpris: 810.688 kr.


En spareøvelse

Det er ikke mange år siden, at BMW i deres markedsføring gav en udstrakt langemand til konkurrenterne med det flabede slogan: “Hvis du vil have forhjulstræk, så må du bakke!“. BMW har været et synonym for baghjulstræk siden Ruder Konge var knægt men måtte sælge ud af værdierne i 2019.

Uanset hvordan BMW prøver at bortforklare introduktionen af forhjulstræk til 1-Serien i 2019, handler det i sidste ende om kroner og ører. For ikke alene er baghjulstræk dyrere end forhjulstræk; BMW fandt også en fidus i, at genbruge teknik på tværs af mærker og modeller.

LÆS OGSÅ | Duel: Audi RS3 vs. BMW M240i – kompakte, kompetente og bekostelige

Den forhjulstrukne platform gjorde det muligt for BMW at sprede den samme teknik ud over en bred vifte af forskellige modeller. Mini Cooper, Mini Countryman, Mini Clubman, BMW X1 og X2 samt de forskellige Gran- og Active Tourer-varianter af 2-Serie deler alle platform og teknik i dag.

Hvad BMW sparede af penge på platformen, fik de til gengæld af hug fra kritikere. Berner har også før haft den forhjulstrukne BMW M135i under kyndig behandling – og det var langt fra lutter roser, han kom med. Du kan høre, hvad han havde at sige om den forhjulstrukne Bimmer tilbage i februar 2020 lige her.

M240i kan derfor lugte lidt af genopstandelse for de kompakte BMW’er med sin 6-cylindrede rækkemotor og baghjulstrukne platform. Uanset hvad, BMW forsøger at bevise med M240i, ser det ud til at virke.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.