Kategorier
Test og anmeldelser Video

Video: Her er den første VW, der er sjovere end BMW

Det burde egentlig være forbudt. VW har bygget en crossover, der kører sjovere end den nye BMW M135i. Hør hvorfor Berner er begejstret for den VW T-Roc R i denne video.

Tekst: Simon Hallenslev | Video: Anders Berner  | Dato: 21. februar 2020

Hemmeligheden findes i køreegenskaberne. Selvom VW T-Roc R i princippet bare er en VW Golf R på stylter, så har den noget karakter, som den populære Golf mangler: En fantastisk dynamik mellem motor, gearkasse og undervogn.

Idéen om en crossover GTI er som helhed åndssvag, da gode køreegenskaber som oftest er tæt forbundet med et lavt tyngdepunkt. Men i T-Roc R har VW fundet opskriften på en sjov crossover.

Faktisk er den så sjov, at den ikke alene er en højbenet GTI, som den ellers kræsne Anders Berner ville køre til hverdag. Den er også så sjov, at den slår en forhenværende mester i køreegenskaber; BMW M135i. Se videoen og hør hele anmeldelsen af VW T-Roc R herunder.

Hvor falder BMW igennem?

Det er højest sandsynligt ikke gået din næse forbi, at den nye generation BMW 1-Serie har fået forhjulstræk i husmandsversionerne – udelukkende fordi det er nemmere og billigere at producere. Problemet er bare, at baghjulstrækket var et af 1-Seriens karakteristika.

Den foreløbige topmodel, M135i, har firehjulstræk. Bag rattet kan du desværre bare mærke, at BMW er født som en forhjulstrækker, der får lidt hjælp af baghjulene.

SE OGSÅ | Vild med V8: Berner og Sommerlund er fan af hver sin 8-cylindret BMW

I den sidste generation 1-Serie, havde topmodellerne en lækker lyd, der gjorde, at du vidste, der var tale om en BMW fra lang afstand. Til sammenligning lyder den nye BMW M135i noget kastreret.

Berner er heller ikke tilfreds med gearkassen, der er for langsom set med BMW-briller. Trods der er monteret et differentialespær på forakslen, skal du også forberede dig på, at M135i rykker i rattet under accelerationer – præcist som en forhjulstrækker gør det.

Specifikationer: BMW M135i

Motor: 4-cylindret turbobenzin

Ydelse: 306 hk / 450 Nm

0-100 km/t: 4,8 sekunder

Tophastighed: 250 km/t

Brændstofforbrug: 12,0 km/l (WLTP)

Pris: Fra 622.305 kr

Specifikationer: VW T-Roc R

Motor: 4-cylindret turbobenzin

Ydelse: 300 hk / 400 Nm

0-100 km/t: 4,8 sekunder

Tophastighed: 250 km/t

Brændstofforbrug: 11,8 km/l (WLTP)

Pris: Fra 554.995 kr.

Vælg VW – eller hvad?

Trods kritikken, er det alligevel BMW M135i, du bør købe og hvorfor, finder du svaret på i kabinen. Den bayerske byggekvalitet ganske enkelt uovertruffen, og BMWen er bare et dejligt sted at opholde sig.

Det samme kan desværre ikke siges om VW T-Roc, hvor kabinen – ligesom i husmandsversionerne – stadig er beklædt i det tarveligste plastik. Hvis plastikken så blev opvejet af en lav pris, kunne det måske gå an. Men det gør den ikke!

LÆS OGSÅ | Test: Ny BMW 1-Serie kan mere end den gamle

Begge biler er meget dyre. At en topmodel fra BMW uden ekstraudstyr koster 620.000 kr., er måske ikke så unormalt. Men at en T-Roc kan koste 637.000 kr. er anderledes uhørt, særligt fordi kabinekvaliteten ikke følger med prisen. Det gør den trods alt i BMW.

Hvis Berner stod med den slags penge i hånden, ville han i sidste ende ikke købe nogen af dem. Det er fordi, du kan købe en rigtig sjov BMW på Bilbasen til væsentligt mindre. Se udvalget af sjove BMW 1- og 2-Serie på Bilbasen lige her.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.