Kategorier
Elektrisk Test og anmeldelser Video

VIDEO: Er Kia EV6 bedre end Hyundai Ioniq 5? Hvad vælger du?

Kia EV6 er endelig klar til Danmark. Den længe ventede elbil deler meget af sin teknik med Hyundai Ioniq 5 – men er de ens? Berner tager Kia EV6 under kyndig behandling med hjælp fra Henrik Dreboldt.

Video: Anders Berner  | Dato: 22. oktober 2021

Samme uge som Bilbasens Simon Hallenslev proklamerer, at Hyundai Ioniq 5 er den bedste elbil til folket, melder Kia deres nye EV6 klar til Danmark. De to elbiler deler meget af deres teknik og starter prismæssigt tæt på hinanden – så er der overhovedet nogen forskel?

LÆS OGSÅ | TEST: 5 grunde til at Hyundai Ioniq 5 er den bedste elbil til folket

Ja! Forud for den danske lancering fik Anders Berner muligheden for at køre den nye, elektriske Kia EV6, og det store spørgsmål bliver naturligt, om den er bedre end den i forvejen fede Hyundai Ioniq 5?

Det vil Berner søge at svare på i denne video. Til at hjælpe sig har han Henrik Dreboldt, og sammen går de Kia EV6 efter i sømmene, og løbende vil de sammenligne med den nært beslægtede Hyundai Ioniq 5. Hvilken vælger du?

Kia EV6
Long Range

Motor: Elektrisk

Batterikapacitet: 77,4 kWh

Ydelse: 229 hk / 350 Nm

0-100 km/t: 7,5 sek.

Tophastighed: 185 km/t

Rækkevidde: 528 km

Pris: 349.900 kr.

(EV6 fås fra 324.900 kr.)

Hvilken skal du vælge?

Som du kan høre, er både Berner og Dreboldt ganske begejstrede for Kia EV6, og selvom den ikke er markant anderledes fra Hyundai Ioniq 5, kryber den sig alligevel foran på et par parametre. Spørgsmålet i den udstrækning bliver så hvilke parametre, der betyder noget for dig, og hvilken du bør vælge? Kia EV6 eller Hyundai Ioniq 5?

Start udenfor med det helt lavpraktiske: Hvilken bil er pænest i din optik? Der er ingen rigtige eller forkerte svar på design, men som du kan høre på Berner og Dreboldt, finder de Hyundai Ioniq 5 flottest. Det næste parameter er plads og praktik i kabinen, og her kryber Ioniq 5 sig foran. Pladsen er smartere udnyttet end i EV6, og i Ioniq 5 får du en my mere hoved- såvel benplads.

LÆS OGSÅ | 2021 oversigt: Se alle elbiler i Danmark samt rækkevidde og pris

Kia EV6 tager til genmæle på affjedringen. For selvom Ioniq 5 er fint komfortabel, er den sat slappere op end i EV6, hvor Kia har bedrevet deres egen opsætning af undervogn og affjedring. Kia EV6 er ikke alene mere komfortabel men også mere harmonisk sat op. Ingen af de to vinder prisen for ‘Mest Indlevende Køreoplevelse‘, da de begge er udstyret med intetsigende styretøj.

Hvis ikke udseende, praktik eller undervogn har afgjort det for dig endnu, kan rækkevidden og opladningen måske. For selvom EV6 og Ioniq 5 deler teknik, har Kia syslet lidt med tingene. Batteriet i EV6 er nemlig en smule større end det i Ioniq 5: 77,4 kWh mod 72,6 kWh. Det betyder, at EV6 som Long Range med baghjulstræk har en rækkevidde på 528 km, mens en tilsvarende Ioniq 5 har 485 km i rækkevidde. Også kapaciteten for lynopladning er hævet fra 221 kW i Ioniq 5 til 233 kW i EV6.

Er du blevet klogere på, hvilken du vil vælge?

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.