august 5, 2022

Video: Mercedes EQE: Elektrisk E-klasse med mislyde

Den elektriske Mercedes EQE er på mange måder en fantastisk bil, men der er knas med både kvalitet og lyd.

Video: Anders Berner

Mercedes EQE er en rigtig lækker og velbygget bil. Ligesom dens fossile storebror; den gamle benzin- eller dieseldrevne E-klasse. Men på vitale punkter – og punkter der potentielt kan irritere hver eneste dag – er der problemer.

Enkelte steder er der gået på kompromis med både kvalitet og lyd og Anders Berner er ikke tilfreds. Her savner han den gamle E-klasse, hvor der blandt andet var konsensus mellem hvad man gjorde, og hvad der skete.

LÆS OGSÅ | Er Polestar 2 elbilen, der kan vippe Tesla Model 3 af pinden?

Se med i Berner Show, når Anders Berner gennemgår Mercedes EQE – han gi’r et lille nummer på guitar også.

I det store hele en lækker bil

Når det er sagt er der ingen tvivl om, at Mercedes-EQE er en lækker og velbygget bil. Og hvis der er noget, som Mercedes er gode til hver gang og bruger rigtig mange penge og ressourcer på, så er det at bygge komfortable og støjsvage biler.

Det gælder også EQE. Den er faktisk næsten på niveau med storebror EQS, når det kommer til komfort – og det til trods for, at EQE kører med stålaffjedring, hvor EQS har luftundervogn.

SE OGSÅ | Polestar 1 – den sjældne, svenske raket

Og hvis du er i markedet efter en EQE har Berner et opråb; vælg den med firehjulsstyring. Det gør den ikke bare nemmere at manøvrere på trange steder, det får den også til at køre bedre, når det går stærkt. Baghjulsstyringen gør EQE til et godstog på motorvej.

Retning- og vognbaneskift føles som at køre på skinner. Systemet fungerer således, at ved lave hastigheder drejer baghjulene modsat forhjulene for at mindske venderadius, men ved højere hastigheder styrer for- og baghjul samme retning. Og dét betyder stabilitet.

Der er to muligheder for firehjulsstyring – du skal vælge den variant, med størst muligt styreudslag på baghjulene.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS