Kategorier
Elektrisk Video

Video: Nio ET7 – Superluksus fra Kina

Nio ET7 går efter de mest luksuriøse tyskere fra Mercedes, BMW og Audi. Berner tjekker, om kineserne er nået i mål.

Video: Anders Berner

Kina og luksus. Ikke umiddelbart noget der hører sammen i den vestlige verden. Men det er netop tilfældet med det nye kinesiske bilmærke; Nio. Det er byggekvalitet, vi hidtil ikke har set mage til i Danmark fra kinesiske bilproducenter.

LÆS OGSÅ | Første tur: Nio ET7 er velkørende for velhavere

Den første model vi får til Danmark er Nio ET7. En fem meter lang luksusbil på størrelse med Audi A8, BMW 7-serie og Mercedes-Benz S-klasse. ET7 er for det første en elbil med udskifteligt batteri, men den har også firehjulstræk og 640 hk.

Berner ser nærmere på den første model fra det nye kinesiske mærke og kommer med sin ærlige vurdering.

Første swap-station i Slagelse

Swap-station er et mere kækt ord for batteriskifte-station. Stationerne som Nio selv bygger, hvor du kan køre hen og få skiftet batteriet på farten i stedet for at bruge tid på at lade det op.

Ifølge Nio betyder det, at man nu kan komme lige så hurtigt tilbage på vejene, som hvis du kørte brændstofbil. Cirka fem minutter vil det tage at få skiftet batteriet.

LÆS OGSÅ | Nio ændrer kurs: Vil sælge biler i Danmark

Stationerne har kapacitet til cirka 13 batterier og vil i teorien kunne gennemføre 240 batteriskifte i døgnet. De tomme batterier, der kommer ind og bliver skiftet til fuldt opladte batterier, bliver automatisk lagret og ladet op til den næste Nio, der kommer.

Stationen i Slagelse er blot den første af mange. På globalt plan er der nu omkring 11.000 swap-stationer.

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.