juni 4, 2021

VIDEO: Sælg huset, hunden og kæresten og køb en BMW M4!

Berner har fingrene i den nye BMW M4 og tør med de nye vanvidsparagraffer ikke lade den folde sig ud på dansk grund. Derfor tager han den med til Sturup Raceway i Sverige! Se hvordan dét går i denne video.

Video: Anders Berner  | Dato: 4. juni 2021

Anders Berner stikker af med M4 til et lukket stykke svensk asfalt kaldet Sturup Raceway. Det gør han af frygt for, at komme til at skylde BMW Danmark 2,3 millioner kroner, hvis danske Bent Betjent skulle nappe nøglerne som led i vanvidsparagraffen — for BMW M4 er vanvittig!

Og mens han ikke kommer til at skylde 2,3 millioner til BMW, kommer han måske til at skylde dem et sæt bagdæk. Den nye BMW M4 får i videoen nemlig strukket sine ben gevaldigt, og minder da også Berner om, hvem der bestemmer.

Se den vanvittigt fede og dyre BMW M4, når Berner giver den noget at leve af i denne video.

BMW M4

Competition

Motor: R6, 2.993 ccm, benzin

Ydelse: 510 hk / 650 Nm

0-100 km/t: 3,9 sek.

Tophastighed: 250 km/t

Forbrug: 9,9 km/l

Testbilens pris: 2.300.000 kr.

BMW M3 og M4 gennem tiden

Generation E30 er der, det hele starter for BMW med hårdkogte personbiler. For at kunne deltage i det tyske racerløb DTM, skulle BMW producere minimum 5.000 stk. af deres racerbil som gadevariant. Dét resulterede i den første BMW M3 E30, der hurtigt blev omtalt som en af de mest velkørende biler efter lancering.

Det gjorde noget ved populariteten. BMW endte med at producere godt 18.000 stk. af den brede og kantede M3’er, der i dag er blevet sandt ikon og er uhyre eftertragtet blandt samlere. BMW M3 E30 fik 200 hk, en acceleration fra 0 til 100 km/t på 6,7 sekunder og en topfart på 235 km/t.

BMW M3 og M4 gennem tiden

Generation E36. E36 var større, tungere og mere luksusorienteret end E30. I stedet for 4 cylindre fik E46 en rækkesekser, hvilket kompenserede for de tunge luksusgoder og gav vilde præstationer. E36 har 240 hk, en acceleration fra 0 til 100 på 5,6 sekunder og en topfart begrænset til 250 km/t, og kunne derfor snildt køre om hjørner med forgængeren.

SE OGSÅ | VIDEO: Træt af Ferrari og Porsche? Snup en dansk Agile SCX i stedet

Generation E46. Rækkesekseren forblev i E46, og selvom den automatiske SMG-gearkasse blev introduceret i E36, bed den sig først for alvor fast i E46. Med gæller og brede skærme så E46 M3 ond ud, og fik da også hovedrollen i det populære computerspil Need for Speed Most Wanted. E46 har 343 hk, en acceleration fra 0 til 100 km/t på 5,1 sekunder og en topfart begrænset til 250 km/t.

BMW M3 og M4 gennem tiden

Generation E90 trak overskrifter ved lanceringen på grund af sin motor. Væk var rækkesekseren, som folk elskede og holdt af. BMW smed en fuldfed V8’er E90 M3 med 414 hk, hvilket skubbede bilen fra 0 til 100 km/t på 4,6 sekunder og samme begrænsede topfart på 250 km/t. Aflivningen af rækkesekseren blev tilgivet fordi V8’eren lød himmelsk. Visse purister er dog stadig ikke overbevist om V8’eren i E90.

LÆS OGSÅ | Så er de her: Se billederne af de nye BMW M3 og M4

Generation F80 markerede en stor ændring for M3. Nu hed M3 nemlig kun M3, hvis det var en sedan, mens coupé-udgaven blev døbt M4. Tilbage kom rækkesekseren også i F80. Denne gang med en fed snegl af en turbo for både at hjælpe kræfterne på vej og for at forbedre benzinøkonomien bare en lille smule. M3 og M4 i F80 generation fik 431 hk og en acceleration fra 0 til 100 km/t på 4,1 sekunder.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS