Kategorier
Video

VIDEO: Nye registreringsafgifter gør BMW billigere end Ford

Der er mange, der taler om de nye registreringsafgifter. Også Berner! Han har nemlig fingrene i to fuldfede plug-in-SUV’er, og på grund af de nye afgifter giver den ene langt mere mening end den anden.

Video: Anders Berner  | Dato: 19. februar 2021

Her er to store SUV’er, der begge har 6 cylindre, rummelige læderkabiner og  plug-in hybridteknologi. Den ene er en Ford Explorer, den anden er en BMW X5, og så tænker de fleste sikkert, at det er sidstnævnte, der er dyrest. Det er forkert!

SE OGSÅ | Fuldfed Ford med 457 hk koster over 1 million kroner

De nye registreringsafgifter kommer nemlig BMW X5 til gode, og gør den til et noget af et slagtilbud, hvis du spørger Anders Berner. Fidusen ligger i batteriet, hvor X5 er udstyret med en ordentlig børge af et batteri, der er over 50 procent større end det, der ligger i Explorer. Det betyder et lavere samlet samlet forbrug og derfor en afgiftsrabat, der er til at tage og føle på.

Berner forklarer sammenhængen og sætter BMW mod Ford i denne video.

Ford Explorer PHEV

Motor: V6 benzin, 2.956 ccm + elmotor

Ydelse: 457 hk / 825 Nm

0-100 km/t: 6,0 sek.

Tophastighed: 230 km/t

Forbrug: 32,3 km/l

Elektrisk rækkevidde: 42 km

Startpris: 1.095.150 kr.

BMW X5 xDrive45e

Motor: R6 benzin, 2.998 ccm + elmotor

Ydelse: 394 hk / 600 Nm

0-100 km/t: 5,6 sek.

Tophastighed: 235 km/t

Forbrug: 83,3 km/l

Elektrisk rækkevidde: 87 km

Startpris: 873.399 kr.

Batteri- og bundfradrag

Der er mange faktorer, tillæg og fradrag at tage højde for med de nye registreringsafgifter. Der er CO2-tillæg, stålpriser, skalaknæk og indfasningsperioder, som alle har betydning for den endelige prissætning. Fælles for faktorerne er dog, at det er de miljøvenlige plug-in hybridbiler og billigere elbiler, der får den største afgiftsrabat.

De afgiftsmæssige faktorer, der gør det største udfald i prisforskellen mellem BMW X5 og Ford Explorer er batterifradraget og bundfradraget.

Som Berner forklarer i videoen, har BMW X5 et stort batteri på 24 kWh, mens Ford Explorer kører med et 13,6 kWh batteri. Med de nye afgifter gives der et fradrag i den afgiftspligtige værdi på 1.700 kroner pr. kWh til el og plug-in hybridbiler op til 45 kWh. Dette fradrag beløber sig til 40.800 kroner på X5 og 23.120 kroner på Explorer.

LÆS OGSÅ | Nye registreringsafgifter vedtaget: Enormt prisfald på Porsche

Det andet fradrag, der har betydning for prisforskellene på de to SUV’er er bundfradraget, der beregnes ud fra gram CO2 pr. kørte kilometer. Som udgangspunkt påføres alle biler et bundfradrag på 21.700 kroner, hvilket Explorer, som udleder 71 g CO2/km, altså drager gavn af. Såkaldte lavemissionsbiler, der udlader under 50 g CO2/km får hertil et yderligere fradrag på 50.000 kroner. Da BMW X5 udleder 43 g CO2/km, får den her endnu et fradrag.

Herudover er der, som nævnt, en række mellemregninger af den afgiftspligtige værdi med stålpriser, skalaknæk og CO2-tillæg, mens det altså er de to førnævnte fradrag, der gør størst udfald.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.