Kategorier
Forbrugerstof Video

Vanvittig video: Golf 2 med 1200 hestekræfter sætter verdensrekord

Den gamle Golf ser nærmest helt almindelig ud. Men under det sløv ydre gemmer sig en frygtindgydende mængde hestekræfter, der sammen med DSG-gear og firehjulstræk gør bilen til verdens hurtigste af sin slags.

Af: Esben Skrumsager  / d. 16. juli 2018

Der findes hurtige biler, og der findes rigtig hurtige biler. Og så er der lige Boba, som bare er i en liga for sig.

Det tyske Boba Motoring-team har forvandlet en Golf 2 – du ved, den der kantede bil, der blev lanceret i begyndelsen af 1980’erne – til et usædvanligt hidsigt bæst, der kan konkurrere med en Formel 1-racer.

I hvert fald på papiret. For med sine mere end 1200 hestekræfter skulle bilen være i stand til at accelerere fra 0 til 100 km/t i omegnen af 2 sekunder.

TIL SALG: Søg efter VW Golf 2 på Bilbasen

Da sæsonens første test løb af stablen i slutningen af juni, var det tid til at se, om vinterens hårde arbejde i værkstedet havde båret frugt…

Det omtalte opslag på Facebook er blevet fjernet.

Som du kan se på Facebook-opslaget fra den tyske biltosse, klarer bilen de første 100 km/t på vanvittige 2,1 sekunder. Og accelerationen fortsætter ufortrødent. De næste 100 km/t leveres på 3,2 sekunder, og på de blot 402 meter når bilen en hastighed på knap 270 km/t.

Seriøs sleeper for fuld udblæsning

Du finder næppe en bil, der er mere “ulv i fåreklæder” end Boba’s sindssyge Golf 2, men hvis det gerne må være en anelse mindre livsfarligt, har vi fundet 3 kedelige biler, der også er MEGET hurtigere, end de ser ud.

Her kan du se videoen fra den seneste test, som sikrede Boba-Motoring rekorden som den hurtigste firehjulstrukne bil med DSG-gear.

En anden bil, der heller ikke er meget originalt tilbage i, er en modificeret Porsche 964, der har været under kærlig behandling hos Singer i Californien. Vi er faktisk ikke blege for at udråbe den som den smukkeste Porsche nogensinde: Se billederne: Her er den smukkeste Porsche nogensinde.

Speedmakers Golf 2 vs. Boba Golf 2

Hvis du ikke kan få nok af den ikoniske Golf, kan du herunder se et andet bud på en lynhurtig udgave fra Speedmakers Vogtland.

SE OGSÅ: Video: Lyder Mercedes-Benz E63 AMG bedre end Audi RS6?

Manden bag videoen kårer den som verdens hurtigste Golf 2, men han har lige overset en vigtig detalje. For godt nok rammer den 332,7 km/t for enden af landingsbanen, hvor Boba’s Golf 2 må nøjes med 267,9 km/t. Men han glemmer lige, at Speedmakers-bilen har en halv mile til at nå den imponerende hastighed, mens Boba-bilen kører den klassiske quarter mile – altså den halve distance.

Ikke desto mindre går det pænt stærkt. Se med her:

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.