Guide til køb af cabriolet
august 25, 2020

VIDEO: Guide til åbne biler: Gode råd til at købe cabriolet

At købe en ny eller brugt cabriolet er som at købe en hvilken som helst anden bil. Sådan da, for der er dele af ejerskabet, som er særlige ved de åbne biler.

Af: Morten Bek / d. 25. august 2020

Det er et klassisk billede på den perfekte sommerdag: åben bil, vind i håret og en tur langs stranden. En cabriolet er perfekt til at sænke pulsen og mærke, at man kører bil, og derfor er den åbne bil en drøm for rigtig mange danskere.

Flere og flere danskere tager springet og gør drømmen om en cabriolet til virkelighed. Der er mange måder at komme ud i en cabriolet – på den måde adskiller de åbne biler sig ikke fra dem med fast tag. Ny eller brugt, køb eller leasing – alle muligheder er åbne.

LÆS OGSÅ | DUEL: Taget ned og sommeren ind i BMW Z4 og Mazda MX-5

At anskaffe sig en cabriolet, som typisk har en kaleche i blødt materiale, er stort set som at anskaffe sig en hvilken som helst anden bil. Men der er alligevel ting, som kun gælder for de åbne biler. Vidste du for eksempel, at der er en perfekt tidsramme på året at købe en brugt cabriolet? Eller hvad du skal være opmærksom på ved bilens forsikring eller vedligehold af de vitale dele.

Bilbasen Guide ser nærmere på, hvad du skal være opmærksom på, når drømmen om den åbne bil skal gøres til en realitet. Vi kører en tur i den mest populære nye cabriolet på det danske marked, og så kigger vi nærmere på brugte cabrioleter.

Danskere er vilde med cabriolet

Ned med taget og ud i det blå. Følelsen af at køre åben bil er noget ganske særligt, som vi danskere nyder i stor stil. Antallet af åbne biler, altså cabrioleter, er steget voldsomt i de senere år, og mens mange bruger deres cabriolet i de lune og varme måneder, så vælger andre at køre åben bil året rundt – med blæseren på fuld skrue og temperaturen på meget varm kan man køre med kalechen nede når som helst.

LÆS OGSÅ | Første tur: VW T-Roc uden tag er ikke at tage den for langt.

En ny cabriolet er nem at anskaffe sig, og det er som at anskaffe sig en hvilken som helst anden bil. Næsten, i hvert fald. Der er oftest en meget højere pris at betale for den åbne bil end den lukkede, og mulighederne for en ny cabriolet til under 500.000 kr. eller mindre er faktisk blevet langt færre i løbet af de seneste 10 år. Tidligere havde rigtig mange bilmærker, eksempelvis Opel, Peugeot, Mitsubishi og Ford, åbne biler i modelprogrammet, men det er for længst slut.

Specifikationer

Audi A3 Cabriolet

35 TFSI

Motor: R4 benzin, 1.498 ccm

Ydelse: 150 hk / 250 Nm

0-100 km/t: 8,9 sek.

Tophastighed: 222 km/t

Forbrug: 15,2  km/l

Startpris: 365.492 kr.

Brugt cabriolet kan være løsningen

Brugtbilsmarkedet er derfor indgangen for de fleste. Her er priserne dog også høje, for de åbne biler er rigtig gode til at holde på værdien – og de er populære mange år efter, at de har forladt samlebåndet på fabrikken. Find brugt cabriolet til salg her.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Verdens mest eftertragtede BMW

Vi giver dig tips til, hvornår du skal købe en brugt cabriolet, og hvad du særligt skal holde øje med ved eksempelvis kalechen.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS