Der er en ny franskmand i byen! Det er hverken en mikro- eller minibil men derimod en fuldfed luksussedan, der skal kæmpe mod tunge tyskere som BMW, Audi og Mercedes. Kan DS 9 klare det? Berner finder ud af det, her.
Langt de fleste danskere kigger mod Tyskland, når der skal vælges premiumbil. Audi A6, BMW 5-Serie og Mercedes-Benz E-Klasse sidder tungt på magten, når det kommer til lækre luksussedaner.
Sidst Citroën havde et lod i denne luksuspulje var det med Citroën C6, og den var … lad os bare sige knapt så succesfuld. Peugeot har også senest prøvet med 607 og Renault med Velsatis — begge uden samme succes, som tyskerne har formået igen og igen, år efter år.
Hvad skal DS 9 kunne for at knække tyskerne? Det finder Berner ud af, når han tager den nye luksusfranskmand under kyndig behandling.
DS 9 E-Tense
Motor: R4, 1.598 ccm + el
Ydelse: 225 hk / 360 Nm
0-100 km/t: 8,3 sek.
Tophastighed: 240 km/t
Forbrug: 66,6 km/l
Rækkevidde på el: 48 km
Startpris: Ca. 500.000 kr.*
Den franske Jazz-lounge
Som Berner påpeger, kan det måske diskuteres, om DS 9 i virkeligheden er henvendt en anden målgruppe end os tyskerglade pølsedanskere, når man ser på bilens ydre. Det er dog svært at diskutere kabinen i DS 9, der er sat op som var det en fransk Jazz-lounge.
Den største udstyrsvariant af DS 9 hedder på ægte fransk facon Opéra. I den får man blandt andet bourgognerødt nappalæder all-over, et håndsyet læderrat og rigtige stikninger i læderet samt et velspillende lydanlæg fra franske Focal. Der er sågar et ur fra franske B.R.M. i midten af instrumentbordet.
I kabinens forreste halvdel er der ikke en finger at sætte på kvaliteten, som pakker mere velduftende læder end de tyske konkurrenter. På bagsædet begynder plastmaterialerne at dukke op hist og her, men det finder man også i en Audi A6.
Det lader lidt til, at DS regner med, at kineserne er mindre tech-kræsne end danskere og europæere. For på infotainmentfronten bliver DS 9 slået med længder af Mercedes-Benz’ MBUX-system og BMWs iDrive system. Det er halvsløvt og betydeligt mindre intuitivt, og det pynter ikke, at bakkameraet er hentet fra en Peugeot 208, som på skærmen gengiver et grynet billede, af hvad der er bag dig.
9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring.Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Udviklingschefen hos Volkswagen afslører, at ID.3 og ID.4 allerede er på vej med så store opgraderinger af design, interiør og udstyr, at det er en god idé at tøjle lysten til at købe en lige nu.
Jeep Avenger blev årets bil i Europa sidste år, og alligevel har danskerne aldrig rigtigt taget den til sig. Det kan et ordentligt prishug måske ændre på.
Den kompakte elbil Kia EV3 overgik otte andre elbiler i finalen til Årets Bil i Danmark 2025. Den koreanske elbil roses for lave priser, god rækkevidde og sit design.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2024 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.
Simon er en ung og passioneret motorjournalist, der har specialiseret sig i anmeldelser af biler, sammenlignende dueltests og nyheder fra bilindustrien.
Han følger altid nøje med i, hvad der rører sig i branchen, og bestræber sig på at formidle sin viden i et, til tider farverigt, men altid let forståeligt sprog. Hans artikler er rettet mod både de læsere, der ikke er bileksperter, og de dedikerede entusiaster som ham selv.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.
Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.