Kategorier
Elektrisk Forbrugerstof Video

VIDEO: Kun de færreste elbiler må trække noget på krogen

En elbil med kapacitet til at trække mere end sin egen vægt? – Indtil videre er der overraskende få elbiler på markedet, som kan trække en campingvogn eller en stor trailer.

Af: Morten Bek  / d. 1. juni 2021

I folkemunde kalder vi den jydekrogen, og mens rigtig mange i det jyske har trækkrog på bilen, så er træk på bilen en stor ting i næsten hele Danmark. En trækkrog er, for rigtig mange, et krav – og ikke bare et ønske.

LÆS OGSÅ | Stor undersøgelse: Her er de mest økonomiske elbiler

Hvis den nye bil skal have trækkrog, har du uendeligt mange muligheder. Du kan trække en trailer eller en campingvogn med alt fra en Nissan Micra over en Citroën Berlingo til en Mercedes-Benz E-Klasse. Men hvad nu hvis den nye bil skal være 100% elektrisk? – Så er valgmulighederne få, og du skal have mange penge på lommen for at kunne få en elbil, som rent faktisk kan trække et ordentligt læs.

I denne udgave af Bilbasen Guide kigger vi på udvalget af elbiler i Danmark, og hvad de må trække på krogen. Hvis de da må trække noget? For nogle af de mest populære elbiler må slet intet trække.

Selv store elbiler er uden trækkrog

Efter beregninger og hjernevridninger er du nået frem til, at din næste bil skal være din første elbil. Opladningen kan foregå med en boks i carporten, og de få gange om året du skal køre langt (en tur til Sydtyskland? – Du lejer en bil i Flensborg), kan der lægges et par ekstra pauser ind på turen til opladning.

Men du har en ret stor trailer, som engang i mellem skal på slæb, og så er det, det går galt. Meget få elbiler kan få trækkrog til at trække mere end en lille trailer. Eksempelvis den nye Volkswagen ID.3, du havde set dig lun på, må slet ikke køre med trailer. Den er dømt ude.

LÆS OGSÅ | LISTE: Hvilke elbiler og plug-in hybridbiler har anhængertræk?

Skal du op i en trækkapacitet, som er anvendelig, så er udvalget af elbiler – især elbiler som ikke koster en formue – ganske lille. Selv en SUV som BMW iX3 må melde pas til noget, som vejer mere end 750 kg. Selv den store Tesla Model S er i samme lejr som ID.3: 0 kg.

Med trækkrog må den populære Audi E-Tron trække 1.800 kg, og her skal du af med mindst 555.000 kr. Håbet er lysegrønt, og om kort tid kommer modeller fra Hyundai og Kia på markedet, som må trække 1.600 kg. Og det er biler i en helt anden prisklasse.

Vi kigger nærmere på forskellige elbilers trækkapacitet – og kører en tur i Audi E-Tron med en flyttetrailer spændt på krogen.

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.