maj 10, 2024

Video: Faceliftet Peugeot 208 er en virkelig vigtig benzinbil

Mere end halvdelen af nye biler, som indregistreres i Danmark, har forbrændingsmotor. En af de vigtigste af de biler er Peugeot 208, som vi tester i faceliftet form.

TEKST, VIDEO OG REDIGERING Morten Bek

Peugeot kan med stolthed fortælle, at 208 er den mest solgte bil de seneste 10 år. Og det er ikke en succes, der stopper efter de 10 år, for alene i april kunne Peugeot indregistrere 604 styk 208’ere – nok til en plads på top 10 som nummer tre.

Det er ikke elektriske udgaver af Peugeot 208, der bidrager stort til salget. Danskerne køber 208 som benzinbil, og den faceliftede udgave af den franske mini er indtil videre også kun introduceret som benzinbil med enten 75 eller 100 hk.

208 med benzinmotor er en vigtig bil. Vigtig for Peugeot, vigtig for mange danskere. Den er prisbillig, smart og økonomisk, men er den også god at køre i, komfortabel og rummelig?

Turbomotoren er frisk og medgørlig

208 kommer med to benzinmotorer, som har meget til fælles – men som i virkeligheden er meget forskellige. Begge motorer er udgaver af en trecylindret 1,2-liters motor. Det er en turbolader, der gør den store forskel.

Basismodellen har 75 hk og 118 Nm, og man har fem gear at skifte mellem i den manuelle gearkasse. Den er fin som basismotor, så det er ikke en direkte nødvendighed at vælge udgaven med turbomotor. Men det er svært ikke at anbefale. Med turbo har motoren 100 hk, 205 Nm og seks trin i den manuelle gearkasse, og 208 er langt mere oplagt og frisk med 100 hk end med 75 hk.

Priserne på 208 er lige nu under opdatering. Der er en pris på basismodellen Active med 75 hk, LED-forlygter, aircondition og infotainment med 7″ touchscreen: 169.990 kr. Det er en prisstigning på 10.000 kr. i forhold til den hidtidige prisliste.

Den testede 208 Allure+ med 100 hk, alufælge, 10″ touchscreen, adaptiv fartpilot, blind vinkel-system, sædevarme foran, digital instrumentering og meget mere har hidtil kostet 184.990 kr. Hvis prisen stiger med de samme 10.000 kr., som det er sket med basismodellen, ender den på 194.990 kr. Dyrere, men stadig en fornuftig pris for den velkørende og smarte 208.

Del artikel:

Brugte Peugeot 208 til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS