Kategorier
Elektrisk Video

Video: Frisk, tysk Tesla Model Y Performance

Den tyske Tesla-fabrik i Berlin spytter allerede hundredevis af biler ud om ugen. Berner har fået fat i én af dem: Den nye Tesla Model Y Performance.

Video: Anders Berner

Det er efterhånden blevet den nye norm, at danskere såvel som europæere helst vil have høje biler. Den tendens bekræftes også af den nye guldfugl fra Tesla, der på papiret bare er en højbenet Model 3, der er 55.000 kr. dyrere.

Alligevel er Tesla Model Y er strøget direkte ind på toppen af hitlisterne. Foreløbige danske salgstal for 2022 viser, at den højbenede Model Y allerede er i færd med at udsælge Model 3 med en ret stor margen.

SE OGSÅ | Video: Er Mercedes’ luksuselbil et match til Tesla Model S?

Nu er Tesla klar med den pumpede version af Model Y, nemlig Model Y Performance. Den er dugfrisk fra fabrikken i Tyskland, og Berner er blandt de første til at få fingrene i den på dansk jord. Hør hvordan det går i denne video.


Tesla Model Y Performance

Motor: To elmotorer
Ydelse: 562 hk / 660 Nm
0-100 km/t: 3,7 sekunder
Tophastighed: 250 km/t
Batterikapacitet: 82 kWh
Rækkevidde: 
514 kilometer
Opladningshastighed: 250 kW
Mål (L/B/H): 475/192/162 cm
Køreklar vægt: 
2.072 kilo
Bagagerumsvolumen: 
854-2.158 liter
Pris: 
603.816 kr. (Model Y fås fra 535.000 kr.)


Tyske Tesla overtager

Allerede i 2019 var amerikanske Tesla det bilmærke, der solgte ubetinget flest elbiler i Europa. Det er en god stime, der ser ud til at fortsætte. I de første fire måneder af 2022 er Tesla Model 3 den bedst sælgende model af alle. Andenpladsen går til Peugeot 208, og tredjepladsen? Tesla Model Y

Både VW og Stellantis er så småt ved at komme efter Tesla, når det kommer til elbilsalget i Danmark såvel Europa – men spørgsmålet er, hvor længe det varer ved. Med den såkaldte Gigafactory i Berlin, kommer Tesla til at øge deres leveringsevne markant. I april kunne den tyske fabrik spytte 350 Model Y ud om ugen med planerne om at øge dét tal til 1.000 om ugen i løbet af maj.

LÆS OGSÅ | Tesla tredobler antallet af Superchargers i Danmark

Foruden en produktionskapacitet der er markant forøget, rykker fabrikken i Berlin også amerikanske Tesla tættere på det europæiske marked. Nu kan Gigafactory i Nevada, USA fokusere på at bygge biler til hjemmemarkedet, mens Gigafactory i Shanghai kan fokusere på det asiatiske marked. Der mindre fragt, kortere leveringstid og højere produktion, hvilket blot gør Tesla endnu stærkere.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.