Kategorier
Elektrisk Forbrugerstof Video

VIDEO: Det er billigere at låne penge til en “grøn” bil

En god grund til at vælge en elbil eller en plug-in hybrid er billigere billån. Mange pengeinstitutter giver favorable vilkår til kunder, som vælger elektrificerede biler.

Af: Morten Bek  / d. 15. juni 2021

Tilbud, rabatter og lave priser. Vi elsker at få noget for pengene, og hvis vi kan spare en god portion penge, så er glæden desto større. Så hvordan lyder det med et billån, som kan spare dig en god sjat penge?

LÆS OGSÅ | Stor undersøgelse: Her er de mest økonomiske elbiler

Finten er, at du skal købe en elbil eller en plug-in hybrid, ny eller brugt. Mange banker har indført billån, som er målrettet elektrificerede biler, og de er typisk ganske fordelagtige i forhold til billån til biler, som udelukkende kører på benzin eller diesel. Om det er for at lokke kunder til eller for at gøre miljøet en tjeneste, kan jeg kun gisne om, men det er nok en blanding af de to ting.

Velkommen til Bilbasen Guide, hvor vi ser nærmere på forskellen mellem “grønne” billån og de gængse billån til benzin- og dieselbiler.

Gælder ikke alle elektrificereder biler

Vil du have en rente på dit billån på 3,49 %, eller foretrækker du en rente på 1,45 %? Du kan vælge helt frit, men så alligevel ikke. Den lave rente tilbydes nemlig udelukkende til kunder, som skal have finansiering til en elektrificeret bil – en 100 % elektrisk bil eller, i mange tilfælde, men ikke alle, en plug-in hybrid.

Danske pengeinstitutter tilbyder i stigende grad “grønne” lån, som kun er tilgængelige, når en kunde vælger en bil, som kan køre helt eller delvist på strøm. Hybridbiler som ikke er opladelige med strøm via et eksternt stik giver ikke samme rettigheder, hvorfor man med en hybrid er henvist til de almindelige billån med ringere vilkår.

LÆS OGSÅ | LISTE: Hvilke elbiler og plug-in hybridbiler har anhængertræk?

Nogle banker har lugtet lunten, når det kommer til plug-in hybrider. At de opladelige biler, som også har benzin- eller dieselmotor, kan køre uden nogensinde at blive ladet op, hvorved ethvert håb om grøn omstilling bliver til en sort tilsmudsning. Det særlige billån fra Nordea til elektrificerede biler gælder derfor kun 100% elektrificerede biler som en VW ID.3.

Jeg undersøger, hvor stor forskellen i renten er på et lån til en bil som den lille crossover DS 3 Crossback, der fås både med forbrændingsmotor (benzin eller el) og som elbil, men også på, hvad det reelt betyder for det samlede lånebeløb og den månedlige ydelse.

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.