Kategorier
Forbrugerstof Video

Video: Hvad EU-forbuddet mod forbrændingsmotorer egentlig betyder

I 2035 er det helt slut med at købe biler med lokal emission i Europa. Selv om der er 12 år til, vil effekten allerede længe inden kunne mærkes.

TEKST & VIDEO: Morten Bek

Lugten fra den næsten uforbrændte benzin hænger i luften, og røgen er tyk som på et værtshus, hvor man stadig må ryge. Når en gammel bil, fra 60’erne eller 80’erne, kører forbi og forpester omgivelserne, kan vi være rigtig glade for, at reglerne for udledning af alle mulige skadelige stoffer er reduceret til næsten intet i nye biler i forhold til “gamle dage”.

LÆS OGSÅ | Test: Nyeste BMW 3-serie er lækker på den klassiske måde

Men næsten intet er ikke godt nok i forhold til miljø og folkesundhed, så fra 2035 er det i EU helt slut med at sælge biler med forbrændingsmotor – biler som udleder noget som helst skadeligt, der hvor de kører.

Hvad betyder det for forbrugerne her og nu, og hvordan kommer det til at foregå frem mod 2035? EU-forbuddet og kravet om såkaldte nul-emissions-biler er nødvendigt, men har EU egentlig tænkt det helt i gennem?

Konsekvenser længe inden 2035

Nye biler med forbrændingsmotor lukker færre skadelige stoffer ud end nogensinde før. I sammenligning med biler fra 80’erne er nye biler miljømæssige mirakler.

LÆS OGSÅ | Det nye Volvo starter med den elektriske EX90

Men biler med forbrændingsmotor – benzin, diesel, hybrid og plug-in hybrid – udleder stadig for meget til, at miljøet og befolkningens sundhed kan klare det. Derfor har EU besluttet, at der fra 2035 kun må sælges nul-emissions-biler. Biler som ikke udleder noget, hvor de kører. Det er et endegyldigt farvel til alle biler med forbrændingsmotor i Europa.

LÆS OGSÅ | Der ER noget, der hedder Årets Bil i Verden

Det er 12 år ude i fremtiden. Om lang tid. Men i bilindustrien er 12 år ingenting, for udvikling kræver meget lang tid og rigtig mange penge, så allerede længe inden 2035 vil forbuddet kunne mærkes.

Betydningen nu og her er overskuelig. Vi ser nærmere på, hvad det betyder på den lange bane.

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.