Kategorier
Forbrugerstof Video

Video: Småt og smart til bilen (del 2)

Utålmodige unger på bagsædet og varme sodavand i kopholderen? – Der er smarte løsninger på den slags problemer.

Tekst & video: Morten Bek

Hvis du har en bil, er det overvejende sandsynligt, at du har fundet områder, hvor den kunne være smartere. En ting er den hårde affjedring, og det underlige sted knappen til sædevarmen sidder. En anden ting er det, bilen ikke har.

SE OGSÅ | Småt og smart til bilen (del 2)

Hvorfor kan flasken med vand ikke blive ved med at være kold? Kan jeg få et head-up-display til min gamle bil? Det kan den faktisk blive ved med at være, flasken, og det kan du faktisk – altså, få et head-up-display.

Der findes uendeligt mange små gimmicks, gadgets og smarte løsninger til bilen. Men virker de? Vi tester endnu fem produkter, som – måske – kan gøre din hverdag og langturen mere behagelig.

Slut med lunkne sodavand

I er på tur, fra den ene ende af landet til den anden. I skal skynde jer, for moster Elly står snart klar med den glaserede skinke og de ekstra flødede flødekartofler. Men ingen af jer gider den lunkne sodavand i køleboksen. Køleboksen – hvor temperaturen nu er 22 grader, fordi kølelegemerne ikke bliver frosne, når de bare ligger i køkkenskuffen.

SE OGSÅ | Sommer er cabriolettid

Der er en smartere løsning. Den elektriske køleboks, som kører på bilens strøm. I 12V-stikket med den, og så køler den hele vejen på den lange tur. En køleboks på 20 liter fra Biltema til 299 kr., som virkelig kan køle. – Du kan sågar tage den frosne kylling med på langtur og stadig opleve, den er frossen, når du når frem.

Køleboksen er et af fem produkter, vi tester i denne anden udgave af Bilbasen Guide. Fik du ikke set forrige uges program, hvor vi blandt andet testede en smart mini-støvsuger, også til 12V-stikket, så er det en god idé at starte der.

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.