juli 21, 2023

Hvilke forsikringer skal du have til din bil?

Det er en anbefaling, at du har styr på bilforsikringen inden bilkøbet, men hvordan får du styr på forsikringen? Læs med her.

AF: Bilbasen Blog

Det er en rigtig god ide at have styr på din forsikring, inden du køber bil. 

I denne artikel ser vi nærmere på, hvordan du får orden på din bilforsikring.

Hvorfor skal du have styr på bilforsikringen?

Du skal have styr på bilforsikringen af to primære årsager:

1. Der er stor forskel på priserne på den dyreste og den billigste forsikring.

2. Du skal opgive et forsikringsselskab, når din nye brugte bil skal have nummerplader på.

OBS! Det er en god ide at informere forsikringsselskabet inden købet, at der kommer en underretning i motorregistret snart.

Hvilke bilforsikringer er der?

Bilforsikring dækker over flere forskellige forsikringer: Lovpligtige og valgfri.

Lovpligtige bilforsikringer

Ansvarsforsikringen er lovpligtig. Den dækker dit erstatningsansvar både i Danmark og i udlandet, og den sikrer, at skader bliver dækket. Det gælder, hvis du laver skader på andre, deres bil eller ting og dækker også skader på passagerer i din bil ved uheld, men ikke dig selv. Det kræver en tillægsforsikring.

Valgfri bilforsikringer

Tillægsforsikringer er valgfrie og kan for eksempel være kasko-, glasskade-, eller udvidet førerulykkesforsikring.

Kaskoforsikringen er den mest almindelige og dækker over skader på din egen bil, hvis uheldet er ude. Har du en nyere eller dyrere bil, kan det derfor være en god ide at tegne en kaskoforsikring.

Har du finansieret din bil med eksempelvis et banklån eller har du en leasingbil, er det som udgangspunkt også et krav, at du tegner kaskoforsikring.

Forskelle på bilforsikringer

Selvom forsikringbetingelserne hos forsikringsselskaberne kan se ret ens ud, kan der være mindre forskelle, der kan få betydning.

Orienter dig derfor om priser, men også om hvilke begrænsninger der er, og hvad din alder og bopæl betyder for forsikringspræmien.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS