Mercedes-AMG G 63
december 28, 2018

AMG-Geländewagen: Brugt og grotesk Monster-Mercedes

Mercedes-AMG G 63 er bare en af de få biler på markedet, som ikke er bygget for at se godt ud. Den er bygget til at få tæsk. Så det får den!

Af: Anders Berner  / d. 28. december 2018

Kører du rundt i en Mercedes-AMG G 63, kan du meget vel risikere at blive sat i bås som en relativt usympatisk rigmand med minimal respekt for dine medmennesker – og ikke mindst miljøet. Men sådan behøver det altså ikke at være. Det kan trods alt også være, du bare er vild med den magi og den karakter, sådan en Geländewagen har.

TIL SALG:  Søg efter Geländewagen på Bilbasen

For det er bare en helt særlig model. Selvom bilen efterhånden har fået masser af sikkerhed og elektronik, så er det stadig en yderst rustik oplevelse. Når du eksempelvis trykker på knappen på dørhåndtaget, lyder det ikke som en Mercedes. Det lyder mere som et pengeskab.

Monster-motor i Mercedes-AMG G 63

Mercedes er mestre i at lave kraftfulde motorer med masser af lyd. Og G 63 AMG er ingen undtagelse. Under motorhjelmen finder vi en potent 5,5-liters V8-sag. Den har dobbelt turbo og yder imponerende 540 hestekræfter og 760 Newtonmeter.

Trods en solid kampvægt på lige knap 2.500 kg stikker den fra 0 til 100 km/t på blot 5,4 sekunder. Til gengæld er brændstofforbruget ikke ligefrem ambitiøst. Med et teoretisk forbrug på 7,3 km/l skal du nok blive populære hos din lokale tankstation.

Mercedes-Benz har for nylig introduceret en ny generation af den monstrøse Geländewagen (du kan se den her). Bilen her i videoen er en brugt model fra 2015, som er venligt udlånt af GranTurismo Cars.

Bilen kan blive din for 700.000 kroner. Men så skal du lige betale moms og afgift oveni for at få den på plader. Hvis det er mere end din kassekredit kan klare, kan bilen også erhvervsleases i 12 måneder for 9.600 om måneden – plus moms. Førstegangsydelsen lyder så på 140.000 kroner plus moms. Du kan se mere om bilen og priserne her: Mercedes G63 AMG på Bilbasen.

 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS