Kategorier
Test og anmeldelser Video

VIDEO: Mercedes-Benz S-Klasse til knap 3 millioner kroner

Den nye Mercedes-Benz S-klasse har ALT, men den har også mangler og detaljer, som næsten ikke er til at holde ud – det mener Anders Berner.

Video: Anders Berner  | Dato: 13. august 2021

S for Sonderklasse! Løst oversat til ‘den ypperste klasse’. S-klasse er altså flagskibet hos Mercedes-Benz og byder på det bedste af det bedste, som Mercedes-Benz kan præstere.

Den nye S-Klasse er spækket med ny teknologi, som du kan se Morten Bek gennemgå noget af HER. Lys, lyd og teknologi i overflod – både af den brugbare slags men også den slags, hvor Mercedes-Benz skal vise sig frem og spiller med musklerne.

Morten har i øvrigt sat S-Klassen op mod en af de største konkurrenter; Audi A8. Og udfaldet er måske ikke som du forventer. Du kan læse duellen mellem Mercedes-Benz S-Klasse og Audi A8 lige HER.

Men Berner… Han gør det selvfølgelig anderledes og tester, hvordan Mercedes-Benz præsterer på campingferien med et gigantisk telt og familien på slæb.

Mercedes-Benz

S500 Lang

Motor: R6, 2.999 ccm, benzin

Ydelse: 435 hk / 520 Nm

0-100 km/t: 4,9 sek.

Tophastighed: 250 km/t

Forbrug: 12,0 km/l

Startpris: 2.103.058 kr.

(S-Klasse starter fra: 1.383.719 kr.)

Skudsikker S-klasse med ilttank

Hvis den uendelige liste af almindelige sikkerhedssystemer som Lane assist, blindvinkelassistent osv. ikke er nok til, at du føler dig sikker i S-Klasse, så er den armerede S-klasse måske for dig. Mercedes-Benz S680 Guard er beregnet til statsoverhoveder og ultra rige, der konstant må se sig over skulderen.

Guard er Mercedes-sprog for armerede biler. Denne nye S-klasse Guard er endda certificeret VPAM VR10, som er den højeste certificering i forhold til ballistisk beskyttelse i civile biler. Bilen kan altså modstå projektiler fra skydevåben og eksplosioner, uden personerne i bilen kommer til skade. Alt sammen pakket ind i luksus.

SE OGSÅ | Audi e-tron GT –  den bedste elbil i verden?

Det tager 51 dage at bygge den nye S680 Guard. Blandt andet fordi hele karosseriet skal forstærkes sammen med ruderne, der er næsten 10 centimeter tykke. Ruderne er iøvrigt hydrauliske, så de stadig virker, hvis elektronikken fejler under et angreb. Og så naturligvis en tank med ilt, til hvis der bliver angrebet med kemiske eller biologiske våben – og så en automatisk brandslukker.

Til at drive skuden ligger der en 6-liters V12 med 612 hk og 830 Nm. Og kræfter skal der til, for med alle de beskyttende ændringer lander S680 Guard på 4,2 tons.

Prisen spørger du? Den starter omkring 550.000 euro svarende til over 4 millioner danske kroner – uden afgifter.

Af Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.