Kategorier
Test og anmeldelser Video

Forskønnet franskmand: Kan den nye Clio løfte sig fra middelmådigheden?

Middelmådighed. Det er fællesnævneren for de seneste mange biler fra Renault, hvis du spørger Anders Berner. Men kan den kan den nye Renault Clio løfte sig fra middelmådigheden?

Tekst: Simon Hallenslev / Video: Anders Berner / Dato: 20. december 2019

Vi gider ikke trække spændingen. For ja. Den nye Renault Clio kan løfte sig fra middelmådigheden – og det er til trods for, at den ligner sig selv fuldstændigt.

Hvor andre bilmærker gør det omvendt og giver en gammel bil et nyt udseende, har Renault holdt fast i de fleste af designelementerne på deres Clio, selvom den er splinterny.

LÆS OGSÅ | Elektriske trillinger imponerer: Skoda Citigo iV bliver billig

I lidt for længe har Renault har siddet fast i halvsløje løsninger. Det slaskede styretøj er i den nye Clio blevet strammet gevaldigt op, hjulpet på vej af en lettere kampvægt og et stivere chassis.

Indvendigt er det også tydeligt, at der er tale om en ny bil, da Clio fremstår meget moderne. Også infotainmentsystemet er blevet smart og væsentligt mere intuitivt.

Se hvor, hvordan og hvorfor den nye Renault Clio trykker på de rigtige knapper hos Berner herunder.

Franskmand versus franskmand

Når det kommer til design og kabinekvalitet, har Peugeot, i modsætning til Renault, haft fat i den lange ende de sidste par år. Og nogen vil måske også påstå, at Peugeot 208 er pænere og bedre bygget end Clio — men det er et spørgsmål om øjet, der ser. 208 kan for nogen fremstå lidt mere eksklusiv. Men dens franske fætter, Renault Clio, er nu blevet mindst ligeså moderne og er bygget i ligeså god kvalitet.

Er alt lutter lagkage?

Vi kan mærke, at du er lige ved at blive bekymret. For selvfølgelig er alt ikke lutter lagkage. Hvis Berner ikke har kritik i ærmet, skal der bestilles tid hos vagtlægen.

Pladsmæssigt imponerer Renault Clio ingen, og bagsædepladsen blegner lidt sammenlignet med storkonkurrenten VW Polo. Før du finder vej til bagsædet, skal du dog først have fat i designer-dørhåndtaget, som af umiskendelige årsager er placeret oppe i dørrammen. Når du så lukker bagdøren efter dig, bliver du mødt af lyden af to stykker vådt pap, der klaskes sammen. Det kunne lyde meget bedre.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.