Toyota Yaris
august 21, 2020

VIDEO: Ny Toyota Yaris er verdens sureste bil

Anders Berner og hans gode ven Henrik Dreboldt har fundet den vredeste bil i verden.

Video: Anders Berner  / Dato: 21. august 2020

Toyota og George Lucas (ham med Star Wars) i samråd om ny Toyota Yaris? Arh, måske ikke. Men faktum er, at Toyota har givet den nye Yaris et design, der minder om Darth Wader. Den ser helt vildt sur ud – og vi kan faktisk ret godt lide det.

LÆS OGSÅ | Første tur: Honda Jazz Hybrid får nøjsomheden frem i os

Min gode ven Henrik Dreboldt og jeg diskuterer den nye Toyota Yaris i ugens film. Der er meget at synes om, men særligt én ting irriterer særligt min medvært ved den nye Toyota Yaris. Måske du allerede har gættet det?

Ny Toyota Yaris vil være sportslig

Fjerde generation Yaris er redesignet fra bunden på en ny og mere stiv platform – en mindre udgave af den platform, der også bliver brugt til Toyota Corolla. Den nye Yaris er faktisk 5 mm kortere end den gamle, men akselafstanden er vokset med 50 mm. Samtidig er den 50 mm bredere og 40 mm lavere. Med andre ord både ser og opfører den nye Yaris sig mere sportsligt.

SE OGSÅ | Guide til førstegangskøberen

Motorprogrammet i Danmark består af tre varianter. Billigst er Yaris med 1-liters benzinmotor med 72 hk til 129.990 kr. Næste step er en 1,5-liters benzin med 125 hk og en startpris på 169.990 kr. Det er dén du skal vælge, hvis du bare ikke magter CVT-automatgearet. Du ved, det automatgear hvor omdrejningerne meget hurtigt stikker af bare ved et let speedertryk. Versionen til test er 1,5-liters benzin med hybrid og 116 hk – oooog CVT-gear.

Specifikationer

Toyota Yaris

1,5 Hybrid

Motor: R3 benzin, 1.490 ccm

Ydelse: 116 hk

0-100 km/t: 9,7 sek.

Tophastighed: 175 km/t

Forbrug: 26,3 km/l (WLTP)

Startpris: 165.990 kr.

Flest vil vælge Yaris som hybrid

Hybridvarianten kommer i flere versioner end de almindelige benzinversioner; H1, H2, H3, H3 Premier Edition og H4. Den billigste (H1) har blandt andet klimaanlæg, 7″ touchscreen, LED kørelys, adaptiv fartpilot, vejskiltegenkendelse, automatisk nødbremse, Apple CarPlay og Android Auto.

SE OGSÅ | Gør-det-selv: Sådan sætter du din bil til salg

Toyota forventer at H3 vil blive populær. Her er der udover udstyret i H1 også varme i rattet, støjisoleret forrude, regnsensor, tågelygter, sædevarme og bakkamera. Prisen for H3 er 194.990 kr. men kan samtidig kombineres med udstyrspakkerne Vision, Smart, Design eller Style.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS