Privatleasing af elektrisk Renault 5 fra 2.995 kr.
Den lille elektriske Renault 5 E-Tech Electric med rækkevidde op til 410 kilometer fås på privatleasing fra 2.995 kr. Alle varianter er med i privatleasingvarianter, og engangsydelsen er 4.995 kr.
Video: Anders Berner | Dato: 17. september 2021
Synes du Polestar ligner Volvo? Det gør den helt sikkert. Polestar er nemlig ejet af Volvo og var oprindeligt et racerteam, som ombyggede Volvoer til race. Siden blev Polestar hustuner for Volvo ligesom AMG er det for Mercedes og du kan stadig blandt andet møde XC60 Polestar Engineered, som er tunet og friseret af folk fra Polestar.
LÆS OGSÅ | Første test: Polestar 2 er lige så fed en elbil, som vi håbede på
Men Polestar er nu officielt et selvstændigt bilmærke under kinesiske Geely, præcis som Volvo er det. Mærket startede med den imponerende Plug-in hybrid-coupé Polestar 1 (fås til den nette sum af 1,9 mio. kr.), men fremover vil det udelukkende være fuldelektriske biler, der kommer fra mærket – som Polestar 2.
Se med når Berner (og Jimmy) tager den første elektriske Polestar under lup.
Motor: To elmotorer
Batteristørrelse: 78 kWh
Ydelse: 408 hk / 660 Nm
0-100 km/t: 4,7 sek.
Tophastighed: 204 km/t
Forbrug: 19,3 kWh/100 km
Rækkevidde: 470 km
Ladekapacitet: 150 kW
Startpris: 499.000 kr.
(Polestar 2 fås fra 449.000 kr.)
1. Polestar 2 er en elbil, som på mange punkter ligner den populære Tesla Model 3. De er begge mellemstore biler, udstyret med en stor og praktisk bagklap, og de fås med ganske mange hestekræfter. Prismæssigt ligger de, ikke overraskende, tæt. Mens Polestar 2 med 408 hk fra to elmotorer, som også giver firehjulstræk, fra starten ligger på 449.000 kr. for den billigste variant, så regner jeg med, at forhjulstrukne varianter med 224-231 hk kommer langt under den pris. Med et batteri som er mindre end de 78 kWh, som modellen fås med i starten, kommer prisen måske ned på 350.000 kr., hvis det går godt.
SE OGSÅ | Skoda Enyaq – fantastisk bil. MEN!
2. Polestar 2 står på samme platform som Volvo XC40 og den nye C40. Den bruges også hos blandt andet det kinesiske søstermærke Lynk & Co. Det er en platform, som giver elbiler med lavtliggende batteri og en forsænkning i bageste del af batteripakken, så man kan sænke knæene, når man sidder på bagsædet.
3. Med 408 hk og 660 Nm koblet sammen med et batteri på 78 kWh er WLTP-rækkevidden 470 km. Med samme batteri, men forhjulstræk og 232 hk, stiger rækkevidden til 540 km. Måske ikke imponerende, hvis man er vant til en Tesla, men ladekapaciteten på 150 kW kompenserer delvist for det.
4. Polestar 2 er den første bil i verden med et infotainmentsystem leveret af Google. Det er Android-styresystemet, kendt fra millioner af smartphones, der bruges. Svenskerne har så lagt sine egne funktioner og eget design ind ovenpå. Du kan bruge Google Maps direkte og uden forbindelse med din smartphone, og du kan logge ind med din Gmail-konto og få dine personlige ting op på skærmen. Valget af Google er banebrydende – og perfekt. Bilproducenterne kan ikke følge med, så hvorfor ikke slå sig sammen med de bedste? Der er intet styresystem, heller ikke iDrive fra BMW, der føles så intuitivt og moderne.
SE OGSÅ | Den nye Tesla Model 3 eller VW ID.3 – Hvad skal du vælge?
5. Sidst men ikke mindst bør byggekvaliteten fremhæves. Det er som om, Audi har haft en finger med i spillet. Som om den er skåret ud af et enkelt stykke metal, så intet kan give sig eller knirke.
Den lille elektriske Renault 5 E-Tech Electric med rækkevidde op til 410 kilometer fås på privatleasing fra 2.995 kr. Alle varianter er med i privatleasingvarianter, og engangsydelsen er 4.995 kr.
Den elektriske Ford Explorer har høstet ros for at udnytte det fulde potentiale af den VW-platform, den er bygget på. Spørgsmålet er bare, om det er nok til at hamle op med en stærkt prissat Renault Scenic E-Tech Electric?
2025 er skudt i gang og vi tager et kig ind i fremtiden for elbiler. Udviklingen er rødglødende, så du skal holde fast for at følge med.
Kia EV3 er Årets Bil i Danmark 2025, og Bilbasens første test af basismodellen til 269.999 kr. viser, at den kompakte elbil gør det fremragende.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2024 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.