september 17, 2021

VIDEO: Polestar 2 – den første elbil fra det nye Polestar

Berner er ikke helt sikker på navnet Polestar – til gengæld er han sikker på, hvad han synes om bilen. Se med når Berner tester den nye elbil Polestar 2.

Video: Anders Berner  | Dato: 17. september 2021

Synes du Polestar ligner Volvo? Det gør den helt sikkert. Polestar er nemlig ejet af Volvo og var oprindeligt et racerteam, som ombyggede Volvoer til race. Siden blev Polestar hustuner for Volvo ligesom AMG er det for Mercedes og du kan stadig blandt andet møde XC60 Polestar Engineered, som er tunet og friseret af folk fra Polestar.

LÆS OGSÅ | Første test: Polestar 2 er lige så fed en elbil, som vi håbede på

Men Polestar er nu officielt et selvstændigt bilmærke under kinesiske Geely, præcis som Volvo er det. Mærket startede med den imponerende Plug-in hybrid-coupé Polestar 1 (fås til den nette sum af 1,9 mio. kr.), men fremover vil det udelukkende være fuldelektriske biler, der kommer fra mærket – som Polestar 2.

Se med når Berner (og Jimmy) tager den første elektriske Polestar under lup.

Specifikationer

Polestar 2

Perforamance

Motor: To elmotorer

Batteristørrelse: 78 kWh

Ydelse: 408 hk / 660 Nm

0-100 km/t: 4,7 sek.

Tophastighed: 204 km/t

Forbrug: 19,3 kWh/100 km

Rækkevidde: 470 km

Ladekapacitet: 150 kW

Startpris: 499.000 kr.

(Polestar 2 fås fra 449.000 kr.)

5 vigtige ting om Polestar 2

1. Polestar 2 er en elbil, som på mange punkter ligner den populære Tesla Model 3. De er begge mellemstore biler, udstyret med en stor og praktisk bagklap, og de fås med ganske mange hestekræfter. Prismæssigt ligger de, ikke overraskende, tæt. Mens Polestar 2 med 408 hk fra to elmotorer, som også giver firehjulstræk, fra starten ligger på 449.000 kr. for den billigste variant, så regner jeg med, at forhjulstrukne varianter med 224-231 hk kommer langt under den pris. Med et batteri som er mindre end de 78 kWh, som modellen fås med i starten, kommer prisen måske ned på 350.000 kr., hvis det går godt.

SE OGSÅ | Skoda Enyaq – fantastisk bil. MEN! 

2. Polestar 2 står på samme platform som Volvo XC40 og den nye C40. Den bruges også hos blandt andet det kinesiske søstermærke Lynk & Co. Det er en platform, som giver elbiler med lavtliggende batteri og en forsænkning i bageste del af batteripakken, så man kan sænke knæene, når man sidder på bagsædet.

3. Med 408 hk og 660 Nm koblet sammen med et batteri på 78 kWh er WLTP-rækkevidden 470 km. Med samme batteri, men forhjulstræk og 232 hk, stiger rækkevidden til 540 km. Måske ikke imponerende, hvis man er vant til en Tesla, men ladekapaciteten på 150 kW kompenserer delvist for det.

4. Polestar 2 er den første bil i verden med et infotainmentsystem leveret af Google. Det er Android-styresystemet, kendt fra millioner af smartphones, der bruges. Svenskerne har så lagt sine egne funktioner og eget design ind ovenpå. Du kan bruge Google Maps direkte og uden forbindelse med din smartphone, og du kan logge ind med din Gmail-konto og få dine personlige ting op på skærmen. Valget af Google er banebrydende – og perfekt. Bilproducenterne kan ikke følge med, så hvorfor ikke slå sig sammen med de bedste? Der er intet styresystem, heller ikke iDrive fra BMW, der føles så intuitivt og moderne.

SE OGSÅ | Den nye Tesla Model 3 eller VW ID.3 – Hvad skal du vælge?

5. Sidst men ikke mindst bør byggekvaliteten fremhæves. Det er som om, Audi har haft en finger med i spillet. Som om den er skåret ud af et enkelt stykke metal, så intet kan give sig eller knirke.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS